Kas NBAs tehakse Baltikumi korvpalliajalugu?

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis (nr. 6) surub Hispaanias Sevillas mängides palli korvi. Sügisest näeb teda juba NBA väljakutel.
Kristaps Porzingis (nr. 6) surub Hispaanias Sevillas mängides palli korvi. Sügisest näeb teda juba NBA väljakutel. Foto: twitter

Korvpalliliigas NBA toimub 25. juunil noormängijate draft. Baltikumist hoiavad sel aastal draftil eriti teraselt silma peal lätlased, kuna nende mängumees Kristaps Porzingis kuulub suure tõenäosusega esimeste valikute sekka.

Ennustuste kohaselt võetakse Porzingis viiendana Orlando Magicu poolt, kuid mõne ennustuse kohaselt võidakse ta valida isegi varem ja see tähendaks uut Baltikumi rekordit.

Baltikumist pärit mängijatest on seni draftis kõige varasemalt valitud leedulane Jonas Valanciunas, kes oli 2011. aastal viies valik.

Lätlastest on seni kõige varasemalt valitud Andris Biedrins, kes oli 2004. aastal 11. valik. Ainsa eestlasena NBAs mänginud Martin Müürsepp oli 1996. aastal 25. valik.

Tänavuse drafti suurimateks staarideks ennustatakse Karl-Anthony Townsi ja Jahlil Okafori. 216 cm pikkuse Porzingise kõrval on eurooplastest drafti eel palju tähelepanu tõmmanud ka 202 cm pikkune horvaat Mario Hezonja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles