Treener Kuusmaa tunneb hoolealuste üle uhkust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa ja kaaslaste vigastuste tõttu palju mänguaega saanud Kristjan Kitsing.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa ja kaaslaste vigastuste tõttu palju mänguaega saanud Kristjan Kitsing. Foto: Margus Ansu

«Treenerina ei pea ma häbenema, kuidas mees­kond mängis ja platsil välja nägi,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa pärast kaotust Ventspilsile.



Vaid kuivi arve arvestades pole kalevlastel erilist põhjust rõõmustada. Pärast eile õhtul Ventspilsilt saadud kaotust 65:68 on neil Balti liiga tabelis kaks võitu ja kaks kaotust. Kuusmaale valmistas aga heameelt see, kuidas meeskond põhiturniiri ühe soosiku vastu tegutses.

«Peab mõistma, et meie meeskonda on tabanud vigastused, Ventspilsi vastu sain kasutada vaid kaheksat meest,» sõnas Kuusmaa. «Uhke tunne on vaadata, kuidas tiim on muutunud ühtseks ja kuidas mehed platsil tegutsevad.»

Uus mees silmapiiril

Peale ninavigastuse tõttu Läti turneelt eemale jäänud keskmängija Robert Krabbendami ei teinud eile kaasa jalga vigastanud mängujuht Tanel Sokk. See muutis vaid üheksa mehega Lätti sõitnud kalevlaste elu raskeks. Pealegi keerasid kohtumise otsustavatel hetkedel mitu palli korvirõngast välja ning kohtunike vilepartii tekitas Kalevi treenerites pahameelt.

Kalevi nädalane turnee jätkub täna Pärnus, sealt liigutakse edasi Valka ja Võrru. «Sokk sõitis juba koju, esmaspäeval ei mängi ka jalga vigastanud Rait Keerles. Samas liitub meiega Krabbendam ja veel paar noort meest,» viitas Kuusmaa eelseisvate mängudele.

Kuid olenemata sellest, kui hea mulje hoolealuste mäng jätab, soovib Kuusmaa siiski korvialust täiendada. Kuna kalevlaste esimene valik Bryan Davis ei saa enne kuu lõppu senisest koduklubist vabaks, langeb vähemalt esilagu valik teisele mehele. «Pärnusse jõudes vaatame tema kaks täispikka mänguvideot üle ja langetame otsuse.»

Kuusmaa sõnul on tegemist Bosnia liiga MVP-ks valitud ja praegu Liibanoni liigas palliva keskmängijaga.

Postimehe andmetel on see mees 204 cm pikkune ja 120 kg kaaluv Omari Peterkin. 26-aastane mängija on pärit Neitsisaartelt. 2008–2009 Bosnia liiga parimaks mängijaks kerkides olid tema keskmised näitajad 14 punkti ja 10,9 lauapalli.   

Tõelise spordimehena käitus nädalavahetusel TTÜ/Kalevi mängujuht Valmo Kriisa. Esialgu jäi jalavigastuse käes vaevlev vanameister meekonna Läti turneelt maha, kuid laupäevaks sõitis oma autoga Liepajasse kohale. «Tõeline spordimees,» tunnustas TTÜ peatreener Üllar Kerde. «Jalg oli Valmol endiselt haige ja täie jõuga ei saanud ta tegutseda, kuid abi oli temast palju. Seda näitavad kas või seitse resultatiivset söötu.»

Katkine buss

Liepaja mänguga seostub TTÜ jaoks ka paar huvitavat seika. Esmalt sooritasid nad 21:0 vahespurdi, tulles sellega välja kaotusseisust, ning hoidsid pinget lõpuni. Kui meeskond pärast 77:82 kaotust koduteele asus, läks aga buss katki ja korvpallurid jäid Liepajast 50 km kaugusel teele. «Eestist ei suudetud meile uut bussi leida, aga Liepaja klubi sai sellega kiiresti hakkama. Läti buss tõi meid Tallinnasse,» rääkis Kerde.

Balti liiga teises divisjonis osalev Rakvere Tarvas kaotas teises kohtumises võõrsil Panevežyse Techasasele 78:95. Seega algas virumaalaste Balti liiga debüüt kahe kaotusega. «Kui ma ütlen, et jäin rahule, arvab mõni, et olen lolliks läinud. Kuid tegelikult olen tõesti mõnede asjadega väga rahul,» sõnas Tarva peatreener Andres Sõber. «Bussireis Leetu pole meelakkumine, kuid õnneks on mul sellised mehed nagu Viljar Veski ja Martin Dorbek, kelle pärast tasub selliseid asju ette võtta.»

Sõber selgitas, et pidi Leedu klubidega mängima harjumatus stiilis. Harjumuspärase kiire jookse-ja-viska-stiiliga tulnuks kaotus 50-punktiline. «Mõnelgi meie mehel oli pikema rünnaku pidamisega raskusi,» tunnistas Sõber.

Korvpall
Balti liiga
Ventspils – Kalev/Cramo 68:65

Ventspils: Mason 14, Stimac 12, 13 lp, Gulbis 12.
Kalev/Cramo: Toome 17, Tamm 11, Arbet 11, Dorbek 9, Arbet 7, Kitsing 4, Orula 3, Saks 3.

Liepaja – TTÜ/Kalev 82:77
Liepaja: Jurevicius 21, Mitchell 19, Kosuskins 12.
TTÜ: Osby 23, Archibald 18, 12 lp, Makke 17, Pilk 9, Kriisa 4, 7 rs, Roos 1.

Tabeliseis: 1. Riia VEF 4 võitu-0 kaotust, 2. Ventspils 3-0, 3. Rudupis 3-1, 4. Nevezis 2-1, 5. Dolphins 2-1, 6. Kalev/Cramo 2-2, 7. Rock 2-2, 8. Šiauliai 2-3, 9. Liepaja 1-2, 10. Perlas 1-3, 11. TTÜ/Kalev 1-4, 12. Valmiera 0-4.

2. divisjon
Panevezyse Techasas – Rakvere Tarvas 95:78
Techasas: Vokus 23, Rinkevicius 17, Kulevicius 16.
Tarvas: Saage 24, Hall 15, Veski 14, Lindmets 8, Rannula 4, Anderson 4, McGee 3, Vahter 2, Dorbek 2, Hiiuväin 2.
Eesti meistriliiga
Rapla Piimameister Otto – Võru 83:65

Tagasi üles