Itaalias pead tõstev Kõresaar: pean põhikoosseisu murdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Kõresaar
Kardo Kõresaar Foto: Loreto Energy Resources

Hooaja esimestes mängudes Itaalia võrkpalli esiliiga klubis Loreto Energy Resources üksikutel puhkudel platsile pääsenud Kardo Kõresaar sai pühapäeval võimaluse oma oskusi pikemalt tutvustada.


Venezuela koondislase Thomas Ereu jalavigastus sillutas eestlasest nurgaründajale võõrsil peetud 3:1 võidumängus Mantova Canadiensi vastu tee põhikoosseisu. Terve kohtumise kaasa teinud ja üheksa punkti kogunud (lõi 18 tõstest maha kaheksa ja lisas ühe ässa) Kõresaar usaldust ei kuritarvitanud.

«Enda meelest tegin hea mängu ja sain hiljem kiita,» ütles 23-aastane ja 200 cm pikkune Pärnust pärit sportlane. «Kuna treeningutel olen rohkem ühel poolel olnud varu­sidemängijaga, jätab koostöö põhisidemängijaga soovida. Seetõttu sain palju hädatõsteid kahe bloki vastu. Erilist rahulolu pakkusid pallingud. Sain 21 korda servida, rohkem kui keegi teine.»

Suvel Eesti koondisega harjutanud, kuid EM-valikmängudeks Hollandiga üles antud koosseisust välja jäänud – oma osa oli märtsis toimunud õlaoperatsioonil – Kõresaar kuulub ilmselt algrivistusse ka tänases mängus Pineto Pallavologa.

«Pean põhikoosseisus kanda kinnitama. Tunnen, et ma pole teistest kehvem,» ütles ta.

Saapamaa kõrgliigas alustas mänge Narvast pärit Anna Kajalina naiskond Piacenza Rebecchi, kes alistas võõrsil eelmisel hooajal Meistrite liigas pronksi pälvinud Novara Asysteli 3:2 (22, –22, –11, 21, 8). Kolmes esimeses geimis põhikoosseisu kuulunud ja neljandas vahetusest sekkunud Kajalina tõi seitse punkti. Diagonaalründaja positsioonil tegutsenud 19-aastane ja 205 cm pikkune naine lõi 17 pallist maha kõigest neli ning lisas kaks blokki ja ühe ässa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles