FISi raport: Northug hilines poodiumile 46 sekundit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Petter Northug on viimastel nädalatel olnud Skandinaavia spordipressi tähelepanu keskmes ja seda suuresti tänu oma käitumisele.

Mäletatavasti pidi Northug poolteist nädalat tagasi La Clusaz’s peetud murdmaasuusatamise MK-etapil ühisstardiga 30 km vabatehnikasõidus lõpuspurdis tunnistama venelase Maksim Võlegžanini paremust.

Seejärel hilines ilmselt pettunud Northug lilletseremooniale ning kuna ta läks poodiumile ilma võistlusnumbrita, peab ta Rahvusvahelisele Suusaliidule maksma 6000 Norra krooni (umbes 12 000 Eesti krooni) suuruse trahvi.

Pärast La Clusaz etappi väideti, et norralane hilines auhinnatseremooniale koguni 15 minutit, ent Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) raportist selgus, et tegelikult jäi Northug autasustamisele hiljaks vaid 46 sekundit, avaldas Dagbladet.

Dagbladetil õnnestus FISi raport enda kätte saada ning sealt selgub, et Northugi nimi hõigati välja 14 minutit ja 52 sekundit pärast finišit ning 46 sekundit hiljem seisis mees poodiumil.

«Olin määrdemeeste juures, kui mulle öeldi, et pean juba auhinnatseremooniale minema, seega püüdsin sinna võimalikult kiiresti jõuda,» selgitas Northug eilsel pressikonverentsil.

«Tavaliselt läheb sportlasel pärast oma nime kuulmist umbes 15 sekundit aega, et poodiumile jõuda, seega õiglane oleks öelda, et Petter hilines pool minutit,» lisas Norra Suusaliidu esindaja Åge Skinstad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles