Kanepi kaotusest: midagi katastroofilist pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: AP / Scanpix

Serbia esinumbrist Jelena Jankovicist on Eesti parim tennisist Kaia Kanepi kolmel korral jagu saanud, serblaste kolmandale reketile, tulevikutähele Bojana Jovanovskile pidi ta aga esimeses omavahelises kohtumises alla vanduma.



Hooaja Austraalias Sydneys 618 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril avanud Kanepi (WTA 22.) pidi avaringis veidi üle pooleteise tunni kestnud mängus tunnistama Jovanovski (WTA 77.) 6:4, 6:4 paremust.

Kanepi tegi mängu jooksul viis topeltviga ja servis viis ässa, Jovanovski tegi neli topeltviga. Kanepi esimese servi õnnestumisprotsent oli 56, Jovanovskil aga 61. Kanepi päästis 13 murdepallist üheksa, Jovanovski 11st üheksa. Mängitud punktidest võitis Kanepi 72 ning serblanna 84.

«Oli üsna tasavägine kohtumine. Vahel oli päris hea mäng, vahel jälle väga rabe,» mõtiskles tund aega pärast matši dopingukontrollis istunud Kanepi. «Kui pole ikka kolm kuud normaalset võistlusmängu mänginud, on üsna harjumatu tunne. Ma ei ütleks, et ma päris närvis olin, aga natuke kindlasti tuli närv sisse.»

Mäletatavasti murdis Kanepi mullu oktoobris treeningul vasaku käe küünarluu ja pidi hooaja planeeritust varem lõpetama. Enne eilset mängis ta viimati WTA turniiril oktoobri alguses Pekingis.

Kas käevigastus segas ka mängu Jovanovskiga? «Mingil määral kindlasti,» tunnistas Kanepi. «Ma pole veel statistikat näinud, aga tagakäega tegin vist päris palju vigu, tunne pole veel päris see, mis ta varem oli.»

Teises setis Jovanovski servil seisus 5:4 oli Kanepil ka settpall, mis viigistanuks seisu ja võinuks mängu oluliselt muuta, paraku ei suutnud ta seda realiseerida. «Kripeldama mul küll midagi ei jää,» lausus Kanepi. «Kui kasutad oma võimalused ära, siis võidad, aga kui ei suuda seda teha, siis vastane lihtsalt võtab need punktid endale.»

Jovanovskit ja Kanepit ühendab tõsiasi, et mõlema jaoks on nüüdseks edetabelis kaheksandaks langenud Jankovic kõrgeima edetabelikohaga tennisist, kellest nad kunagi jagu on saanud.

Kanepi on Jankovici alistanud kolmel korral, Jovanovski aga üllatas tennisemaailma mullu sügisel Pekingis, kui sai Jankovicist teises ringis 4:6, 6:2, 6:2 jagu. Pärast seda ristiti Jovanovski kiiresti Serbia tulevikutäheks. «Ta oskab mängida küll, aga eks aeg näitab, kui kaugele ta jõuab,» hindas Kanepi.

Kuigi hooaeg algas kaotusega, ei lasknud Kanepi pead norgu. «Midagi katastroofilist pole, usun, et kui saan veel mängida, tuleb tunnetus ka vaikselt tagasi,» arutles ta. «Hooaja esimese mängu kohta käis küll. Muidu on mul kõik korras, ettevalmistus sujus ning tunnen end vaimselt ja füüsiliselt hästi.»

Juba järgmisel esmaspäeval alustab Kanepi mängimist hooaja esimesel suure slämmi turniiril ehk Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Nädal on täpselt paras aeg, et püüda eilses mängus välja tulnud vigadest lahti saada. «Tagakätt võiks kindlasti päris palju lüüa,» tõi Kanepi välja peamise elemendi, mida parandada tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles