Mägi: lootsin kaasa rääkida väga kõrgete kohtade jagamisel (5)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi Rio olümpiamängude finaalis.
Rasmus Mägi Rio olümpiamängude finaalis. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

«Lootsin väga kõrgete kohtade jagamisel kaasa rääkida, aga jooks oli väga kõva – püstitati ju päris palju rekordeid,» rääkis Rio olümpia 400 m tõkkejooksu finaalis 6. koha saanud Rasmus Mägi.

Finaaljooks oli tõesti meeletu – selle käigus sündisid koguni nelja riigi rekordid. Teiste hulgas ka Eesti rekord 48,40. «Mul on hea meel, et suutsin natuke rekordit parandada. See oli korralik sooritus,» hindas Mägi, kes esimesel rajal joostes oli finalistidest kõige ebamugavamas seisus. «Kui kuulsin, et sain siseraja, siis erilist negatiivset emotsiooni ei tekkinudki. Olen plastiline jooksja ja saan igal rajal hakkama.»

Olümpiavõistluse kokkuvõttes valmistab Mägile enim heameelt see, et ta suutis kõigil kolmel päeval näidata häid aegu. «Loomulikult olnuks parem, kui ma saanuks eeljooksust edasi pool sekundit aeglasema tulemusega, poolfinaalis parandanuks seda kolm kümnendikku ja sealt läinuks edasi. Aga ma ei hakka spekuleerima, palju mul oleks siis finaaliks rohkem sisse jäänud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles