Kalev/Cramo alustab ellujäämise seeriat täies koosseisus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Joosep Toome
Joosep Toome Foto: Margus Ansu

Eile õhtul tegi Kalev/Cramo korvpallimeeskond üle pika aja trenni täies koosseisus – koos kaaslastega rassis platsil ka veel päev varem mängulise osa vahele jätnud Joosep Toome.


Tänase Balti liiga ülitähtsa kohtumise eel Dolphinsiga on see võimalikest uudistest parim. Lisaks kaks nädalat tagasi hüppeliigest väänanud Toomele olid vigastatud mängijatest juba varem treeningutega liitunud tsenter Michael Dunigan ja mängujuht Tanel Sokk. Haigustest on paranenud Gre­gor Arbet, Rait Keerles ja Gert Dorbek.

«Meeskond on küll koos, kuid vahepealsete treeningute kvaliteet kannatas,» nentis Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa eile õhtul ja nentis, et täna ootab kalevlasi väga raske mäng. «Tundub, et Dolphinsil on samuti kõik mehed kohal, tavaliselt on neil ikka keegi traumade tõttu puudunud.»

Olgu vastane kui tugev tahes, Kalevil ei ole võimalust vääratada ja täna rahuldab neid vaid võit. Balti liiga tabelis ollakse üheksa võidu ja kaheksa kaotusega alles 7. positsioonil ehk esimesena kohamängude ukse taga. 6. kohast lahutab kaks võitu, veerandfinaalis pisut leebemat vastast pakkuvast 4. kohast aga kolm võitu.

Tasub meenutada, et põhiturniiril 5. ja 6. jäänud meeskonnad kohtuvad veerandfinaalis Leedu suurklubide, Euroliiga 16 parema hulka kuuluvate Kaunase Žalgirise ja Vilniuse Lietuvos Rytasega. Hõlpu ei paku ka 4. koht, mis toob vastaseks põhiturniiri võitja – suure tõenäosusega Riia VEFi.

Kalevi kasuks räägib aga teadmine, et põhiturniiril pidada jäänud viiest kohtumisest neli toimuvad nende koduväljakul. Vaid liiga autsaideri Valmieraga rassitakse võõrsil. Paraku pole enam kõik kalevlaste endi kätes – kui sel nädalal võetakse Dolphinsi ja Liepaja üle kaks kohustuslikku võitu, tuleb nädal hiljem alistada kas VEF või kodune pearivaal Tartu Rock.

Täna on mänguhoos ka mitu Kalevi otsest konkurenti. 11 võitu kogunud ja hooaja teises pooles üha paremasse vormi minev Šiauliai võõrustab neist ühe võidu rohkem saavutanud Rudupist. Tabeli teine meeskond Ventspils võtab aga koduväljakul vastu Nevežise, kellel kirjas 12 võitu.

Kalev/Cramo ja Dolphinsi kohtumine algab täna kell 19. Postimees.ee toob sündmuste käigu otsereportaažina lugejateni.

Tagasi üles