Noorte käsipalli kummitavad treenerid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Noodla.
Martin Noodla. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

KÄSIPALL. Eesti meeste käsipallikoondise abitreener Martin Noodla töötab teist aastat noorte käsipalluritega Audentese spordikoolis, mis peaks olema meie täiskasvanute klassi kasvulava. Esiliigas mängivat Audentese noortevõistkonda juhendava Noodla sõnul ei ole meie koduse käsipalli seis nii hull, kui kohati paista lastakse, küll on aga probleemiks kriitilise massi ja kvaliteetsete treenerite leidmine.

Alles eelmisel aastal Soomest Eestisse naasnud Noodla juhendab käsipalli tulevikulootusi Eesti ainukeses spordigümnaasiumis, mille võistkond vahetas tänavuseks hooajaks eelmise aasta meistriliiga koha esiliiga vastu. Noorte käsipalliga lähedalt tuttav Noodla selgitas, et see oli praktiline otsus, mis tuleb arenevatele mängumeestele endale kasuks. «Eelmisel aastal oli mul võimalik kõrvalt suuremat abi saada, sest olid teatud poisid väljastpoolt. Sel aastal on ainult Audentese poisid, nad on nooremad ja pole üksikuid staare,» rääkis Noodla kahe aasta võrdluses toimunud muudatusest.

«Kui alguses on mängijad nõrgemad, siis pole neil mõtet tipuga madistada, las maadlevad omasugustega. On poiste enda kasu esiliigas mängida, sest Eesti käsipalli lollus ongi see, et tapame noori mängijaid aeg-ajalt mängude ja koormusega liiga ära. Esiliigas pole nendega võitmise kohustust ja ma ei pea panema platsile kutti, kes on kaks mängu järjest mänginud ja võib-olla jõudnud ülekoormuse tippu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles