Johaug kirjeldas üleelamisi: arvasin, et keegi lähedastest on surnud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug koos nõustaja Christian B. Hjortiga.
Therese Johaug koos nõustaja Christian B. Hjortiga. Foto: HEIKO JUNGE/AFP/SCANPIX

Norras täna dopingutarvitamise kohta tunnistusi andev Therese Johaug rääkis, et toimunu on talle väga raskelt mõjunud. Kõige suurema šoki elas ta üle siis, kui Norra koondise peatreener Vidar Löfshus temaga esmakordselt ühendust võttis, et halba uudist teatada.

«Olin just puhanud ja avastasin, et Löfshus on mulle helistanud. Ühtlasi märkasin Norra antidopingu liidult saadud sõnumit salasõnaga, mis andis mulle ligipääsu nende kodulehel olevale dokumendile. Algul ma ei taibanud, milles asi. Arvasin, et mu perekonnaga on midagi juhtunud, ja helistasin Löfshusile tagasi. Halisesin torusse, et ta ütleks, mis on juhtunud – kartsin, et keegi on surnud,» rääkis Johaug protsessil.

«Tema aga küsis vastu, kas sain antidopingult sõnumi. Ütlesin, et jah, mulle saadeti salasõna. Ta ütles, et tuleb minu juurest läbi, aga proovisin ise kohe salasõna kasutada ja nägin teadet, et mu dopinguproov on olnud positiivne. Olin šokis. Nils Jacob (Johaugi elukaaslane Nils Jacob Hoff – toim) tuli poest koju ja kuulis mind nuuksumas,» kirjeldas norralanna üleelamisi.

Just arstiteadust õppinud Hoff oli see, kes aimas, et tegu võib olla põletusvastase kreemiga, mille Johaug sai Norra koondise arstilt Fredrik Bendiksenilt. Praegu kannab Johaug 14 kuu pikkust esialgset võistluskeeldu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles