Taaramäe hooaja algusest: sain jala soojaks, aga sellega kaasnes valu ja paras haamer

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse/Scanpix

Jalgrattur Rein Taaramäe (Katjuša-Alpecin) alustas eile tänavust hooaega, kui sai Prantsusmaal sõidetaval Etoile de Besseges' velotuuri avaetapil 50. koha. Täna tegi ta oma Facebooki lehel eile toimunust kokkuvõtte.

«Jalg sai küll nii-öelda soojaks, kuid sellega kaasnes ka valu ja paras haamer, mis pärast 158 km pikkust sõitu tekkis. Pean tunnistama, et sõidu lõpus oli päris raske! Ettevalmistus on küll hea olnud, aga eks see nii-öelda käima saamine võtab natuke aega. Eriti siin siledal, sest enda treeningud ja intervall-lõigud olen talve vältel teinud sajaprotsendiliselt mägedes ja lauskmaal toore jõu kasutamine on lihastele parajalt ekstreemne ja uudne sooritus,» kirjutas rattaproff.

«Võtan nüüd päev korraga ja proovin esimestega sammu pidada, et viimaseks pühapäevaseks raskemaks temposõidu päevaks konkurentsis püsida. Kui see õnnestub, siis võib siit ka arvestatav tulemus tulla, kuid lihtne see konkurentsis püsimine olema ei saa, sest see on ootamatu velotuur, kus puhub nii tuult ja on ka vihma. Nagu ma juba ütlesin, sobib Besseges rohkem sprinteritele ja lisaks pidin ma juba eile oma tiimi ässa Alexander Kristoffi aitama ja sõidu alg- ja lõppfaasis punti tirima. Viimane 500 meetri pikkune finišisirge oli kergelt vastumäge, kus punt oli pikk ja ega palju ei jäändki puudu, et punt kaheks oleks arvestatud. See on hea näide, et siin võib lihtsalt sekundeid kaotada ja kuna viimane temposõit on vaid 12 km pikkune, siis tuuri üldarvestuses on iga sekund arvel!

Hea on lõpuks ometi jälle numbrit selja peal kanda ja stardist finišini võidu kihutada. Parim asi minu elus,» lisas ta.

Etoile de Besseges'i velotuur kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles