Türgi koondise põhimehed jäävad Eesti mängust eemale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kuulsaimatest Türgi jalgpalluritest saabusid Eestisse Mehmet Aurelio (vasakul) ja Volkan Demirel.
Kuulsaimatest Türgi jalgpalluritest saabusid Eestisse Mehmet Aurelio (vasakul) ja Volkan Demirel. Foto: Peeter Langovits

Türgi jalgpallikoondis, kes on seadnud eesmärgiks MM-valikgrupi esimese kohaga pääsu otse finaalturniirile, vaevleb enne kohtumist Eestiga vigastuste küüsis.


Suvisel EM-finaalturniiril poolfinaali jõudnud türklastest on eri traumadega hädas koguni kümmekond mängijat. Kuulsaim neist, kes peab Eesti mängust eemale jääma, on Villarreali tähtründaja Nihat Kahveci, kes vigastas end Hispaania liiga mängus.



Lisaks Villarreali tähtründajale puuduvad Türgi edurivist kindlasti ka Semih Sentürk ja Tuncay Sanli. Esialgsest koosseisust oli sunnitud kõrvale jääma kolm poolkaitsjat – kapten Emre Belözoglu, Mehmet Topal ja Gökdeniz Karadeniz. Kahtluse all on ka Hamit Altintopi mänguvalmidus ning poolkaitsjate Arda Turani ja Ayhan Akmani ning kaitsjate Sabri Sarioglu ja Serdar Kurtuluse osalemine.



Laupäevases MM-valikmängus Bosnia ja Hertsegoviina vastu Türgi koondis juba oli raskustes. Avapoolajal viisid bosnia mängijad külalised ette, kuid suvise Euroopa meistrivõistluste poolfinalist Türgi suutis teisel poolajal kaks väravat lüüa ning kolm punkti siiski koju jätta.



«Väga ebameeldiv oli ühe väravaga taha jääda, kuid meestele tuleb au anda, kuna nad ei andnud alla,» sõnas Türgi koondise peatreener Fatih Terim. «Pärast kaotusseisu jäämist võitlesid nad nagu lõvid.»



Just Terimi peetakse praeguse koondise keskpunktiks. Paljud asjatundjad on teda nimetanud üheks parimaks treeneriks, kes viljeleb agressiivset mängustiili ning kes suudab oma mängijaid suurepäraselt motiveerida.



Suvistel Euroopa meistrivõistlustel teenisid tema hoolealused hüüdnime come-back`i kuningad. Olles avamängu kaotanud, tulid nad järgmistes mängudes mitmel puhul uskumatuna tunduvatest kaotusseisudest välja. Esmalt alagrupis Šveitsi vastu 0:1 ja seejärel Tšehhi vastu 0:2 seisust. Veerandfinaalis viis Ivan Klasnic Horvaatia 119. minutil 1:0 ette, kuid Türgi viigistas järgmisel rünnakul ja võitis penaltiseeria.



Poolfinaalis Saksamaa vastu tulid nad jällegi kaotusseisust välja, kuid Philipp Lahm kustutas lõpuks siiski türklaste lootused. Türklased on selles mängus ka tagantjärele pettunud.



«Arvan, et väärisime finaalikohta ning oleksime olnud Hispaaniale õiged vastased,» rääkis Türgi Jalgpalli Liidu juht Mahmut Ozgener. «Mul on hea meel, et sattusime Hispaaniaga ühte valikgruppi, kuna nüüd saavad jalgpallisõbrad näha kahe parima Euroopa meistrivõistluste meeskonna kohtumisi.»

Tagasi üles