Hooaja eel WRC-sarja üheks soosikuks loetud Meeke saab senised patud andeks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke oma Citroeni roolis.
Kris Meeke oma Citroeni roolis. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Tänavuse autoralli MM-sarja hooaja eel loeti Sebastien Ogier’ kõrval soosikuks number kaks Kris Meeke’i. Kuue etapi järel on Meeke üldarvestuses aga alles 9. positsioonil ja Ogier’st jääb ta üldarvestuses maha 101 silmaga.

Meeke’il on seni tabelis võit Mehhiko rallilt ning viis probleemset osavõistlust, kus tal on olnud raskusi teel püsimisega. Citroeni võistkonna bossi Yves Mattoni sõnul ei kavatse ta siiski Meeke’i välja vahetada ja britt jätkab nende meeskonnas, kirjutab autosport.

Järgmisel nädalal toimuvaks Sardiinia ralliks on Citroen enda koosseisus ühe muudatuse teinud, kui Stephane Lefebvre asemel istub Citroeni rooli Andreas Mikkelsen.

«Ma ei saa öelda, et olen Krisi esitustega rahul. Samas tuleme kindlasti järgmisele osavõistlusele enesekindlalt ning Krisi koht meeskonnas ei ole kahtluse all,» teatas Matton.

Siiski tunnistas Matton, et viimati Portugalis tehtud eksimus kummitab Meeke’i endiselt. «See mõjutab teda. Praegu tundub ta olevat endiselt halvas tujus,» sõnas tiimijuht.

Sardiinia ralli eel usutakse Citroeni leeris, et nüüdseks on lahenduse saanud ka probleemid vedrustusega. Seni on nende C3 WRC-autol olnud probleeme just selles valdkonnas.

Meeke’i ja Mikkelseni kõrval tuleb Citroeni meeskonnas Sardiinias rajale veel Craig Breen. 

MM-sarja üldseis enne Sardiinia rallit:

  1. Sebastien Ogier 128 punkti
  2. Thierry Neuville 106
  3. Jari-Matti Latvala 88
  4. Ott Tänak 83
  5. Dani Sordo 66
  6. Elfyn Evans 53
  7. Craig Breen 43
  8. Hayden Paddon 33
  9. Kris Meeke 27
  10. Johu Hänninen 21
  11. Andreas Mikkelsen 12
  12. Stephane Lefebvre 10
  13. Mads Östberg 6
  14. Teemu Sunninen 5
  15. Jan Kopecky 4
  16. Pontus Tidemand 4
  17. Esapekka Lappi 3
  18. Stephane Sarrazin 2
  19. Bryan Bouffier 1
  20. Yohan Rossel 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles