Konstantin Vassiljev Postimehele: loodan, et see pole mu karjääri viimane leping

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev.
Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Eesti jalgpallikoondise mängujuht Konstantin Vassiljev sõlmis täna Poola kõrgliigaklubiga Gliwice Piast kolme-aastase lepingu, mille lõppedes täitub tal 36. eluaasta. Intervjuus Postimehele avaldas Vassiljev lootust, et tegu pole ta karjääri viimase lepinguga.

Kostja, miks otsustasid Piasti kasuks?

Mul olid ka mõned variandid teistest riikidest peale Poola, aga mõnede puhul ei õnnestunud kokkuleppele jõuda, mõned polnud nii atraktiivsed, mõned polnud finantstingimuste mõttes head ja mõned ei pakkunud piisavalt pikka lepingut. Piastiga kulgesid läbirääkimised algusest peale hästi ja arusaam, mis on nende visioon ja mis minu eesmärgid, saabus kiiresti. Nõnda leping sündiski.

Kas sa võtsid praegusest seisust maksimumi, kui tagasid endale kolme-aastase lepingu Poola liiga korralikus klubis?

Ma ei tea. Oli ka võimalus riskida ja oodata, kas järgneva kahe kuuga tekib mingi muu variant, ent kas sellel olnuks mõtet? Arutasin olukorda pikalt perega ja otsustasin nii. Ma ei soovinud pikalt oodata, selliseid perioode on mul varasemast juba paar tükki olnud. Poola liigas esimene voor peetakse juba kahe nädala pärast ning oli vaja Piastile teatada, kas jätkan siin või otsib klubi kedagi teist.

Kui tähtis on sinu jaoks ikkagi, et leping on kolme-aastane? Sa saad ju augustis 33aastaseks ja eakate jalgpalluritega naljalt nii pikki kontrahte ei sõlmita.

See on tähtis. Olin valmis alla kirjutama ka kahe-aastase lepingu, ent pakutud variandid polnud nii head. Seekord läks nii. Kindlasti annab see kolme-aastane leping mulle võimaluse end korralikus Poola liigas kolm aastat proovile panna, mis on meeldiv.

Eelmise hooaja lõpetas Piast 10. kohaga, aga sina võitsid Bialystoki Jagielloniaga hõbemedali. Kui reaalne on sul ka algaval hooajal medalist mõelda?

Poola liigas väga reaalne. Meenutan, et üle-eelmisel hooajal oli Piast kohal, kus Jagiellonia mullu ehk võitis hõbemedali. Poola liiga on väga tasavägine. Kui Varssavi Legia ja Poznani Lech kuuluvad kindlasti tippu, siis kõigil ülejäänutel on võimalus hea ettevalmistumise korral kõrgesse mängu sekkuda. Mängijate valik meie klubis on Poola mastaabis päris korralik.

Kas võib juhtuda, et see on su karjääri viimane leping?

Loodan, et see ei ole mu karjääri viimane leping. Loodan, et tervis ja füüsiline vorm lubavad pärast seda pikka lepingut veel mängimist jätkata.

Poola kõrgliiga esimeses voorus kohtud laupäeval sõbramehe Sergei Zenjovi vastse tööandja Krakowi Cracoviaga. Mis mõtteid see duell tekitab?

Tuleb huvitav mäng. Lisaks Sergeiga kohtumisele olen vastamisi ju ka endise Jagiellonia peatreeneri Michal Probierziga, kes juhendab nüüd Cracoviat. See annab matšile päris palju lisavärvi. Las tugevam võidab. Loodetavasti tähendab see mind!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles