Kanepi püstitas US Openil teenistuse osas isikliku rekordi (9)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali. Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX

Tänavusel tennise US Openil veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi teenis selle saavutusega 470 000 dollarit. Tegemist on suurima summaga, mille 32-aastane eestlanna on senise karjääri jooksul ühe turniiri eest taskusse pistnud.

Kogu karjääri teenistus ulatub Kanepil nüüd peaaegu viie miljoni dollarini, kusjuures seni oli ta WTA kodulehe andmetel tänavuse aasta jooksul teeninud kõigest 17 659 dollarit. Veerandfinaalis eestlannast 6:3, 6:3 üle olnud Madison Keys võib aga kindel olla, et eduka US Openiga ta vähemalt kolmekordistab aasta senise teenistuse. Kui seni oli Keys teeninud tänavu 465 000 dollarit, siis nüüd lisandub sellele poolfinaali jõudmise eest hoobilt veel 920 000 dollarit ehk peaaegu üks viiendik 22-aastase ameeriklanna kogu varasema karjääri auhinnarahadest.

Võrdluseks on teine maailma tippu jõudnud eestlanna Anett Kontaveit teeninud tänavu 512 000 dollarit ning kogu senise karjääriga 1,18 miljonit dollarit. US Openil tänavu põhiturniiri avaringis kaotanud eestlanna sai selle eest tšeki 50 000 dollarile.

Kokku makstakse tänavusel US Openil mängijatele auhinnarahadena välja üle 50 miljoni dollari, üksikmängu võitja teenib 3,7 miljonit dollarit. Tasub märkida, et auhinnarahad on viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Kui Kontaveit 2015. aastal US Openil neljandasse ringi jõudis, ulatati selle saavutuse eest tšekk 213 575 dollarile, tänavu ehk vaid kaks aastat hiljem premeeriti 16 parema sekka jõudjaid aga juba 253 625 dollariga.

Kogu turniiri auhinnafond oli toona 33 miljonit dollarit. Väärib ka märkimist, et US Open on esirinnas võrdsuse osas, sest mehed ja naised on seal saanud võrdset auhinnaraha juba alates 1973. aastast. Näiteks Wimbledonis jõuti selleni alles 2006. aastal.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles