Tänak kasutab salarelva, kes aitas teda rallivõiduni (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Saksamaa MM-rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Saksamaa MM-rallil Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP

ETV saade «Pealtnägija» avaldas, et Ott Tänaku ja Martin Järveoja abimeheks on ka isiklik ilmaennustaja, kes teeb talle Eestist täppisprognoose, mis on osutunud paremateks kui raja ääres olevate meeste omad ja mänginud olulist rolli senistes etapivõitudes.

Ökoloogiadoktor Hannes Tõnisson on vahelduva eduga seitse aastat Tänakut ilmaennustusega abistanud ning tema tõeline tähelend oli Saksamaa rallil. Ilmamees soovitas rehvivalikut, mis läks vastuollu nii konkurentide kui isegi Oti enda tiimi ametliku ilmajaama prognoosiga, kuid teda usaldati.

«Ott saatis mulle sõnumi, kus oli kaks sõna: hard või soft? Ma siis ma küsisin vastu, kaua mul aega on, ta kirjutas, et 10 minutit. Seitsme minuti pärast saatsin talle ainult ühe sõna – hard.»

Tänak teenis Saksamaa MM-rallil oma elu teise etapivõidu. Praegu hoiab ta MM-ralli üldarvestuses Sebastien Ogieri järel teist kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles