Järelvaadatav: Tallinna Selver alistas koduse vastase ülimalt kindlalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval pidasid Credit24 Meistriliigas Eesti meeskonnad Tallinna Selver ja TTÜ omavahelise duelli. Üllatavalt kindlalt jäi peale koduväljakul mänginud Selver 3:0 (25:22, 25:16, 25:11). 

Tasavägiseim oli mängu avageim, milles külalisvõistkond TTÜ haaras esimeseks tehniliseks vaheajaks 8:5 eduseisu. Koduvõistkond Selver siiski vastast pikalt eest ära minna ei lubanud ja viigistas kiirelt mänguseisu 9:9-le. Võrdselt mindi kuni seisuni 21:21, misjärel asusid võõrustajad 23:21 eduseisu ja viisid geimi võiduka 25:22 lõpuni. Teises geimis oli juba jõudude vahekord selge, kui kodupubliku ees mänginud Selver jäi peale 25:16 resultaadiga. Veelgi ühepoolsem oli kolmas geim, mis lõppes võõrustajate 25:11 paremusega. 

Mängu parimana tõi Albert Hurt võitjatele 19 punkti, jäädes 15-ga plussi. Rünnakul oli Hurt võimsas hoos, realiseerides 26-st tõstest 16 (61,5%). Lisaks temalt ka üks blokipunkt ja Selveri kolmest pallinguässast kaks. Taavi Nõmmistu arvele kogunes 11 ja Reimo Rannari kontosse 7 punkti. Nemadki tegutsesid rünnakul väga efektiivselt. Nõmmistu lõi 22-st tõstest punktiks pooled ja Rannar viiet kolm (60%).

Kogu võistkonna peale oli neljanda järjestikuse võidu saavutanud Tallinna Selveri rünnakuprotsent korralik 54,2. TTÜ meeskonna sama näitaja oli 34,5. Külaliste edukaimana tõi 11 punkti Tamur Viidalepp, Dmitri Korotkov lisas 9 punkti. Kui pluss-miinus arvestuses jäid võitjad 29-ga plussi, siis kaotajad omakorda nulli. Suur oli ka erinevus blokis, kus Selver jäi peale punktidega 7-2. 

Tänase võiduga tõusis Selver viiendalt kohalt kolmandaks, olles 21 mänguga kogunud 45 punkti. Juba homme õhtuks ei pruugi see tulemus enam kolmandat positsisooni anda, sest neljapäevases põnevusmatšis lähevad kell 19 Tartus vastamisi kohalik võistkond ja Rakvere Võrkpalliklubi. Tartu meeskonnal on sarnaselt Selverile neljandana kirjas 45 punkti, kuid seda kahe vähempeetud mängu juures. Rakvere hoiab 38 punktiga kuuendat kohta, TTÜ jätkab 15 punktiga 12. kohal. 

ENNE MÄNGU:

Selver ja TTÜ on tänavusel hooajal juba korra omavahel kohtunud, kui põhiturniiri esimeses ringis jäi 3:1 (17, -23, 20, 24) tulemusega peale võõrsil mänginud Selver.

Hetkel 42 punktiga turniiritabeli viiendal kohal paiknev Selver võib kolmapäeval edu korral mööduda 44 punkti kogunud Läti meeskonnast SK Jekabpils Lušist ja tõusta kolmandal kohal paikneva Bigbank Tartu (45 punkti) kõrvale. Siiski jääks Jekabpilsil võrreldes Selveriga üks ja Tartu meeskonnal kaks mängu varuks.

Lisaks sellele, et Selver saab kasutada koduväljakueelist, ollakse pärast mõningast möönaperioodi taaskord heas hoos - viimases kolmes mängus on väljakult lahkutud võitjana.

Võidu pealt läheb mängule vastu ka liiga 12. meeskond TTÜ, kes pühapäeval Läti meeskonnale OC Limbaži/MSG-le geimi ei loovutanud. Audentese Spordikeskususes toimuv mäng saab alguse kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles