Google Translate pani norralased olümpial naljakalt plindrisse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra murdmaasuusatajad Pyeongchangis treenimas.
Norra murdmaasuusatajad Pyeongchangis treenimas. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Kui eile sai kirjutatud, et Norra Olümpiakomitee saatis Pyeongchangi taliolümpiamängudele 6000 doosi astmaravimeid, siis tänaseks on selgunud, millised varud on fjordidemaa delegatsioonil veelgi suuremad. Norra koondisele osteti kogemata 15 000 kanamuna.

Nimelt tellisid koondise kokad oma sportlaste ja ametnike toitmiseks kohalikelt tarnijatelt 1500 muna. Kusagil tõlkeprotsessis lisandus tellimusele aga üks null ja nõnda vaatasid mehed hämmeldunult, kuidas nende varud aina kasvasid ja kasvasid.

«Lõppu ei paistnud kuskil. Täiesti uskumatu,» vahendab Aftenposten kokk Ståle Johanseni sõnu. Mees selgitas, et nüüd tuleb lihtsalt sportlastel planeeritust rohkem poodiumile kerkida. «Omletid, keedetud ja praetud munad, suitsulõhe munapudruga. Ja loodetavasti ohtralt keeksi medalivõitjatele. Meil on sellega varudes arvestatud,» tutvustas Johansen menüüd.

Lool on õnnelik, kuigi veidi igav lõpp – Norra kokad said üleliigsed munad siiski tagastatud.

Esimesed sportlased on oma kokkade tööst juba ka kasu lõiganud - täna alanud curlinguvõistlustel alistas Norra segapaar suurfavoriidid Kanadast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles