Norralased saatsid olümpiale üle 6000 doosi astmaravimit (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Norra Olümpiakomitee saatis Pyeongchangi taliolümpiamängudele üle 6000 doosi astmaravimit. Seda on mitu korda rohkem kui Soomel ja Rootsil, teatas Norra rahvusringhääling (NRK). 

NRK viskas pilgu peale, millised ravimid olümpiale saadeti. Nendeks on 1800 doosi Symbicorti, 1200 doosi Atroventi, 1200 doosi Alvescot, 360 doosi Ventolini ja 1200 doosi Airomiri. Kõik ravimid on mõeldud personalile kasutamiseks, sest astmahaiged sportlased peavad oma ravimite eest ise hoolitsema.

«Me seisame annuste eest, mis meil on,» sõnas Norra koondise meditsiinitiimi juht Mona Kjeldsberg. «Annuste hulk tundub paljude jaoks väga-väga suur. Ma mõistan seda,» jätkas Kjeldsberg, lisades, et kogused on välja arvutatud eelmiste olümpiamängude põhjal. 

Soome koondise arst Maarit Valtonen: «Huvitav oleks võrrelda Norra ravimite nimekirja meie omaga. Need on suures osas sarnased, kuid erinevus on kogustes.» NRK andmetel saatsid soomlased ja rootslased olümpiale astmaravimeid võrreldes Norraga umbkaudu kümme korda vähem. Samasse suurusjärku jäävad ka sakslaste astmaravimid. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles