42 aastat valitsenud president kisti toolilt

Postimees Sport
Copy
Jorge Nuno Pinto da Costa
Jorge Nuno Pinto da Costa Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / Scanpix

Endine Londoni Chelsea ja Tottenham Hotspuri jalgpalliklubide peatreener Andre Villas-Boas valiti Portugali klubi FC Porto presidendiks. Sellega lõpeb 42 aastat kestnud juhi Jorge Nuno Pinto da Costa ametiaeg.

Villas-Boas, kes alustas oma treenerikarjääri just Portos ja Jose Mourinho kõrval abitreenerina, viis nad 2011. aastal nn kübaratrikini, kui tuli riigi meistriks ja karikavõitjaks ning võitis ka Euroopa liiga.

46-aastane Villas-Boas kogus presidendihääletusel 21 489 häält ja võitis 80,3-protsendilise häälteenamusega. Tema vastaskandidaadiks oli 86-aastane Pinto da Costa, kes enam poolehoidu ei leidnud. «Ma tahan võita tiitleid ja ehitada tulevikuks jätkusuutlik klubi,» ütles Villas-Boas avalduses.

Pinto da Costa pole pärast kaotust meediaga suhelnud, kuid tema liitlased on andnud mõista, et võimuvahetus tuleb rahumeelne. Villas-Boas tunnustas Pinto da Costa mõju, kes asus Portot juhtima 1982. aastal ning viis klubi 27 liigatiitlini ja kahe Meistrite liiga (1987, 2004) ning Euroopa liiga karikani (2003, 2011).

«Tahaksin teda tänada kõige eest, mida ta on Portole andnud. Elu eest, mille ta on Portole elanud ja tahaksin talle kinnitada, et see klubi on ja jääb alati tema koduks,» sõnas Villas-Boas.

Portol on tänavu olnud pettumust valmistav hooaeg ning Portugali kõrgliigas ollakse alles kolmandal kohal. Nad kaotasid Meistrite liiga 1/16-finaalis Arsenalile ja on välja langenud ka Portugali karikavõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles