Sangariks tõusnud Škele jääb ilmselt veel aastaks Kalevisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Armands Škele ühes oma lemmikelemendis – läbimurdel.
Armands Škele ühes oma lemmikelemendis – läbimurdel. Foto: Toomas Huik

Kalev/Cramo korvpallimeeskond on aastaid jätnud  komplekteerimise viimasele hetkele. Tänavu on teisiti – klubi on lähedal lepingule lätlase Armands Škelega.
 



Alles laupäeval lõppenud Eesti meistriliiga finaalseerias Kalevi liidriks kerkinud tagamehe enda rivistuses hoidmine oleks uue hooaja meeskonna komplekteerimise alustuseks väga hea ja väärikas seeme.  

Škele võimalikust jätkamisest tegi Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa Postimehega vesteldes juttu esmaspäeval. Siis tunnistas ta, et soovib Škelet meeskonnas hoida ja selleks olevat ka päris reaalne võimalus. Täpsemalt ei soovinud tänavuse hooaja keskel lätlase palkamisel paraja riski võtnud mees seda teemat kommenteerida.

Kalevi klubi president Ivar Valdmaa kinnitas, et Škelega peetakse läbirääkimisi, ent temagi sõnul on midagi konkreetset veel vara öelda. «Me alles kompama teineteist,» märkis ta. «Mõistagi soovime kokkuleppele jõuda võimalikult kiiresti ja tundub, et see soov on vastastikune.»  

Kalevlaste ametlikud avaldused on siiski rõhutatult ettevaatlikud. Postimehe andmetel on aga Kalevi ja Škele läbirääkimised jõudmas lõppfaasi ja teema võidakse lukku panna juba selle nädala lõpuks.

Lätlase hind tõusis

Mõistagi pole kalevlastel vähimatki lootust palgata 27-aastane lätlane sama väikse summa eest nagu tänavu. Kalevisse saabudes haaras Škele kinni võimalusest ennast taas üles töötada. Kuna Läti tugevamad klubid polnud haiguse ja vigastuste tõttu korvpallist pikalt eemal olnud mehe teenetest huvitatud, nõustus ta Eestis mängima enda taseme kohta tagasihoidliku palga eest.

Nüüd on tal aga taskus Eesti liiga finaalseeria MVP tiitel, mis tõestab tema jätkuvat võimet olla meeskonna liider. Kõik see tõstab Škele hinna lähemale tema paremate päevade väärtusele. Postimeest konsulteerinud spetsialistide hinnangul ei tohiks aga tema soovid Kalevile üle jõu käia – eeldatavalt võib tema tasemel mängija kuutasu jääda 7000–8000 euro kanti.

Kalev jätkaks meeleldi koostööd ka oma tänavuse teise leegionäri Michael Duniganiga, kuid mustanahaline ameeriklane otsib õnne NBA draft’is. Pealegi kuuluvad tema mängija­õigused Israeli klubile Jerusalem Hapoel ning Kalevil pole suvel 22. sünnipäeva tähistava mehe saatuse määramisel kuigi suurt sõnaõigust.

Toome hädas põlvedega

Eestlastest mängumeestega tegi Kalevi juhtkond juttu juba rohkem kui kuu tagasi. Toona kinnitas enamik pallureid, et soovib meeskonnas jätkata. Kõige keerulisem on seis keskmängija Joosep Toomega. 25-aastast meest vaevavad põlvevalud ja juba selle nädala lõpus läheb ta põhjalikele uuringutele.

«Valu pole nii hull, et üldse mängida ei saaks, valuvaigistite toel saab hakkama,» rääkis Toome, kes langetab pärast uuringu tulemuste selgumist otsuse, kas osaleb suvel Eesti koondise tegemistes või mitte. «Praegu on sellest veel vara rääkida,» lisas ta.

Olenemata sellest, kas Kalevis jätkavad Škele ja Dunigan ning kas Toome suudab suvega oma põlved terveks ravida, on kindel, et uueks hooajaks üritatakse koosseisu tugevdada. Valdmaa sõnul loodetakse selleks klubi eelarvet kasvatada.

«Paari aasta tagusele tasemele me veel ei jõua, ilmselt jäävad meie võimalused kuhugi toonase ja praeguse eelarve vahele,» viitas Valdmaa, et eelarve jääb ilmselt alla miljoni euro. «Eesti firmadel läheb juba paremini, lisaks osaleme reklaami mõttes ahvatlevas Ühisliigas. See sari on järgmisel hooajal meie prioriteet.»

Tagasi üles