Venelasest medalivõitja jäi Pyeongchangis dopinguga vahele!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia Brõzgalova ja Aleksander Krušelnitski
Anastasia Brõzgalova ja Aleksander Krušelnitski Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images

Olümpiasportlased Venemaalt on sattunud uue dopingujuhtumi küüsi, kui curlingumängijat Aleksander Krušelnitskit süüdistatakse meldooniumi tarvitamises, vahendab Inside the Games. 

Info pärineb Venemaa väljaandelt «Sport-Ekspress», milles kirjutatakse, et curlingu segapaaris pronksmedali võitnud venelane tarvitas meldooniumit.

Krušelnitski sõnul pole ta dopingut tarvitanud. Sportlane taotles B-proovi avamist ning see toimub esmaspäeval, 19. veebruaril. 

Juhtunut kommenteeris Sport-Ekspressile ka Venemaa Curlinguföderatsiooni endine president Olga Andrianova. 

«Olen sellest uudisest hämmingus. Ei usu lihtsalt. Pärast keeldu pole sportlased meldooniumi tarvitanud. Kuni see oli lubatud, võisid arstid seda anda. Olen sada protsenti kindel, et olümpial Krušelnitski seda ei tarvitanud!»

Täiendatud kell 15.25: Inside The Games andmetel on Krušelnitski oma olukorda Venemaa ametnikele kommenteerinud ning arvab, et tema joogi sisse segati Jaapanis treeninglaagris viibides meldooniumit. Venelase arvates on süüdi tema meeskonnakaaslane, kes olümpiale ei pääsenud.

Kas ilus lugu saab kurva lõpu?

Elukaaslased Brõzgalova ja Krušelnitski said pronksi segapaaride võistlusel, kui alistasid kolmanda koha matšis 8:4 norralased Kristen Skaslieni ja Magnus Nedregotteni, kes on samuti elukaaslased, ent mitte ametlikult abielus.

«See on väga tähtis, et oleme perekond,» ütles Brõzgalova. «Koos saime üle valusast kaotusest poolfinaalis. Nii et see fakt aitas meid palju.»

Brõzgalova ja Krušelnitski olid 2016. aastal tulnud koos ka maailmameistriks, kuid tollal abielus veel polnud. «Olümpiale saabudes ei olnud meil erilist tunnet. Olime väga rahulikud. Siis aga kaotasime esimese matši suurelt. Kuidagi ei tunnetanud jääd. Kuid samm-sammult jõudsime pronksimatšini. Võime olla uhked kogu turniiri üle,» ütles Krušelnitski.

Olümpiamängudel ei ole palju võimalusi, kus abielupaar saaks koos võita medali. Lisaks curlingule võivad taliolümpial abikaasad võita näiteks iluuisutamise või mäesuusatamise võistkonnavõistluse, suveolümpial tennise või sulgpalli segapaari ja ratsutamise võistkonnavõistluse. Tõsi, et tänapäeval on võimalikud ka samasooliste abielud, siis juba kaks Suurbritannia maahokinaist võitsid 2016 Rio de Janeiros koos kuldmedali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles