Moraalijüngrid: hokimeeskond läks alkoholi pruukimisega üle piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen ja koondise kapten Mikko Koivu MM-tiitlit tähistamas
Soome president Tarja Halonen ja koondise kapten Mikko Koivu MM-tiitlit tähistamas Foto: SCANPIX

Alkoholiga liialdanud Soome jäähokikoondislaste käitumine võidupeol on leidnud hukkamõistu sealsete ametnike poolt. Moraalijüngrid panid pahaks, et sangarid joobes seisundis noortele halba eeskuju annavad.

«Me ei taha mingil juhul alustada moraalilugemist, kuidas sportlased peaksid võidu tähistamisel käituma. Kuid fakt on, et sportlased on lastele ja noortele eeskujudeks ning nende tegutsemist märgatakse,» ütles Soome noorteliidu peasekretär Jyrki Kemppainen.

Karmima avaldusega esines aga lastekaitseliidu esindaja Seppo Soine-Rajanummi. «Hokikuld väärib loomulikult tähistamist, kuid meeskond läks alkoholi pruukimisega üle piiri. Kukkumine lennukist väljumisel ja muud piinlikushetked ületavad kahtlemata hea maitse piiri,» toonitas Soine-Rajanummi.

«Spordil on läbi aegade olnud kasvatuslik roll ja käesolev juhtum läheb sellega tervavasse vastuollu,» lisas noorte joomisharjumusi uurinud doktor Pasi Koski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles