Uskumatu lugu jalgpallurist, kes koputas Alex Fergusoni uksele ja pääseski ManU-sse treenima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Lonsdale.
Max Lonsdale. Foto: twitter

Max Lonsdale’i nimi ei ütle ilmselt isegi paljudele Manchester Unitedi poolehoidjatele midagi. Pole ka ime – tema karjäär maailma populaarseimas jalgpalliklubis piirdus kuue mänguga duubelmeeskonnas. Ent Lonsdale’i lugu on väärt rääkimist.

2011. aastal otsustas Macclefield Towni klubi toona 18-aastase Lonsdale’iga lepingu lõpetada, sest noores mängumehes ei nähtud piisavat potentsiaali.

Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. Foto: Scanpix

Selle asemel, et uut võimalust oodata, asus poolkaitsja kokku panema kokku DVD-d, kus on peal kõik tema paremad hetked üksikutest üles filmitud noorteklasside mängudest. Tal oli plaan.

«Teadsin, et Sir Alex Ferguson elab minust vaid kaheminutilise autosõidu kaugusel. Mul oli üks sõber, kes teadis täpselt, millises majas ta elab. Mõtlesin: kui lihtsalt klubisse video saata, ei pruugi see kuskile jõuda, seega, miks mitte minna otse Sir Alexi ukse taha,» vahendab Sport bible jalgpalluri sõnu.

«Ma pole küll kõige julgem inimene, aga kuna mul oli nii suur soov jalgpallurina läbi lüüa, võtsin end kokku ja läksin.»

Lonsdale sõitis Fergusoni ukse taha ja koputas. Uksele tuli kuulsa treeneri naine, kes kutsus noormehe lahkesti sisse. Peremeest ennast polnud tol päeval kodus, sest ta oli läinud sõpradega golfi mängima. «Näe, siin on tema number, helista talle homme,» öelnud Fergusoni abikaasa.

Lonsdale ootas järgmise päevani ja helistas Fergusonile. «Kust, kurat, sa mu numbri said?» oli šotlane üllatunud. Kui Lonsdale rääkis oma loo ära, vastas Ferguson talle juba sõbralikult: «Aga muidugi, tule läbi.»

«Sõitsin tema juurde ja meil oli tore vestlus. Me vaatasime koos mu videot ja talle meeldis see, mida ta nägi.»

«Kolm päeva hiljem helistati mulle Unitedi põhimeeskonnast. Öeldi, et treeneritele meeldis mu video ja küsiti, kas ma oleksin nõus testimisele tulema.»

Lonsdale’i ainulaadne tegu oligi end ära tasunud – ta läks testimisele Manchester Unitedisse!

«Ma arvan, et Fergusonile meeldis lihtsalt mu enesekindlus. Mäletan, et ta ütles «kui sa muljet ei avalda, ei paku me sulle lepingut. Kuid ma annan sulle isiklikult teada, ükskõik, millise otsuse me teeme».»

Lonsdale liitus Unitedi reservmeeskonna treeningutega, kus ta hakkas riietusruumi jagama muuhulgas tänaste tippmängijate Paul Pogba ja Jesse Lingardiga. Tänu headele esitustele pikendati Lonsdale’i esialgset kahenädalast testiperioodi nelja nädala võrra.

«Sõitsin mööda Suurbritanniat ringi ja mängisin erinevatel staadionitel kokku kuus mängu. Ausalt öeldes vihjasid treenerid, et ma teenin lepingu. Lõpuks jäin siiski lepinguta ja olin muserdatud, aga nad andsid info edasi Doncasterile, kes otsustas mind enda treeningutele kutsuda.»

Olgugi et Lonsdale’i karjäär lõppes raske vigastuse tõttu peatselt pärast Unitedi kogemust, ei kahetse ta tagantjärele midagi.

«See oli lihtsalt uskumatu kogemus! Kõik Unitedi mängijad, kellega tuttavaks sain, olid suurepärased. Sõitsin toona treeningkompleksi oma väikese Ford Fiestaga, samal ajal kui teised noormängijad saabusid oma suurte Range Roveritega. Ent keegi ei suhtunud minusse seepärast halvasti,» meenutab nüüdseks 25-aastane Lonsdale.

Video, mida Lonsdale Fergusonile näitas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles