Kas president Kaljulaid jookseb maailmarekordi?

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimaid pikamaajooksjaid Roman Fosti mullu Kadrioru staadionil 5000 meetrit jooksmas. Ta on lubanud Guinnessi rekordi purustamiseks veidi vähem kui kahe kuu pärast samuti starti tulla.
Eesti parimaid pikamaajooksjaid Roman Fosti mullu Kadrioru staadionil 5000 meetrit jooksmas. Ta on lubanud Guinnessi rekordi purustamiseks veidi vähem kui kahe kuu pärast samuti starti tulla. Foto: Tairo Lutter

Sada inimest pingutavad keset suve ligi kolm ööpäeva ühtejutti, et teha kamba peale tulemus, millist keegi pole veel eales suutnud. Eesti vajab kiireid jalgu!

Kui president Kersti Kaljulaid tahab ka spordis ajalukku minna – ja sport talle meeldib, nagu ta on näidanud nii uisu- kui ka suusarajal –, peab ta juuni lõpust mõne päeva oma ametikohustuste kalendris vabaks jätma. Sest talle tahetakse pakkuda erakordset võimalust – võimalust, millest ta ise veel eelmise nädala lõpus, kui Arter sellest teada sai, kuulnudki polnud.

Nimelt on nädal pärast jaanipäeva, alates 30. juuni õhtu kella üheksast kavas Tallinnas Kadrioru staadionil rünnata maailmarekordit. Ja rekordijooksu korraldajad soovivad, et selles osaleks ka president Kaljulaid. Teada ju on, et kümnend tagasi, mil ta asjatas Euroopas, tegeles ta seal innukalt ka pikamaajooksuga, jõudes naiste arvestuses kolmel maratonil koguni pjedestaalile. Tõsi, veidi vähem kui kahe kuu pärast poleks ta ülesanne kõva tulemus saavutada, vaid plaanitavale rekordijooksule kaalu ja tähtsust lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles