Lõuna- ja Põhja-Korea moodustasid MMil enne üksteise vastu minemist ühendnaiskonna

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna- ja Põhja-Korea ühendnaiskond lauatennise MMil.
Lõuna- ja Põhja-Korea ühendnaiskond lauatennise MMil. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Lõuna- ja Põhja-Korea otsustasid naiskondlikul lauatennise maailmameistrivõistlustel enne veerandfinaalmatši moodustada ühise tiimi.

Lõuna-Korea naiskond pidi naiskondlikul lauatennise MMil kohtuma veerandfinaalis naaberriigi Põhja-Koreaga. Selle asemel, et edasipääseja otsustada lauatenniselahingus, moodustati aga ühine naiskond, mis tagas neile automaatselt koha poolfinaalis.

Poolfinaalis kohtub Korea reedel Jaapaniga. Teises poolfinaalis mängib Hiina ning Hong Kongi ja Rumeenia veerandfinaali võitja. 

Viimati mängis Korea ühendnaiskond lauatennise MMil 1991. aastal. Toona krooniti Korea ka maailmameistriks.

«See oli veidi riskantne lüke, sest see ei ole päris 100 protsenti määrustepärane, kuid see ei kahjusta mitte kedagi. Andsime teistele naiskondadele sellest teada ning nad nõustusid sellega. Tegu on rohkema kui spordiga. See käik on tehtud mõeldes rahule. See on seda väärt,» ütles Lauatenniseliidu president Thomas Weikert

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles