Kurioosum: kuhu kadusid Otepääl kolm kulda võitnud rootslanna medalid? (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud rootslanna Elvira Öberg (pildil) sai kõige kirkama medali kaela ka kuue kilomeetri sprindidistantsi järel.
Nii individuaaldistantsil kui ka teatesõidus noorte maailmameistriks kroonitud rootslanna Elvira Öberg (pildil) sai kõige kirkama medali kaela ka kuue kilomeetri sprindidistantsi järel. Foto: Hendrik Osula

19-aastane Rootsi laskesuusatalent Elvira Öberg võitis Otepääl toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel kolm kuldmedalit. Nüüd on rootslanna hädas – kuldmedalid on kadunud. «Keegi võttis need ära,»kurdab Öberg Expressenile. Medalite leidjale pakutakse 3000 Rootsi krooni (285 eurot) suurust vaevatasu.

Öbergi medalid ei kadunud Eestis, vaid Rootsis. Neiu oli jõudnud pärast võistlusi taas kodulinna Sollefteåsse, kuid avastas koju jõudes, et medalikott on kuskile kadunud. Ta suutis meenutada, et võis jätta medalikoti ühele parkimisplatsile, kuid sinna naastes avastas ta tühjuse.

«Loodan, et keegi tõstis nad vihma käest räästa alla. Aga keegi võttis need,» sõnas ta õnnetult ning lisas, et kuna medalikotike nägi üsna tavaline välja, võis suvaline mööduja arvata, et tegemist on toidu-või isegi prügikotiga. «Kardan, et nad visati lihtsalt prügikasti!»

Öberg tunnistas, et tal on uskumatult kahju. «Olen selline kobakäpp. Kui telefoni kaotad, saad ju uue osta. Aga medaleid ei saa millegagi asendada.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles