Djokovic astus imelisele rekordile taas sammu lähemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: SCANPIX

Tänavu pidurdamatus hoos olnud serblane Novak Djokovic sai Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel, tõsi, seekord oli tegemist loobumisvõiduga.

Djokovic (ATP 2.) võitis rumeenlase Victor Hanescu (ATP 60.) vastu esimesed kaks setti 6:4, 6:1, siis aga võttis Hanescu meditsiinilise vaheaja, tõenäoliselt oli tegemist reielihasevenitusega. Hanescu küll jätkas mängu ja juhtis kolmandas setis 3:2, kuid otsustas siiski edasisest mängust loobuda.

Djokovic on tänavu võitnud kõik 39 mängu, kaotusekibedust pidi ta aga viimati tundma mullu novembris ATP aastalõputurniiril ning kui arvestada detsembrikuist Davis Cupi finaali, on ta järjest võitnud 41 matši.

Vaid üks tennisist meeste tennise ajaloos on aastat alustanud veel imelisema seeriaga kui Djokovic – John McEnroe alustas 1984. aastat 42 järjestikuse võiduga. Djokovic on sellest rekordist nüüd kolme võidu kaugusel.

Järgmisena ootab Djokovici ees aga tõsisem pähkel – kolmandas ringis läheb Djokovic vastamisi 2009. aasta US Openi võitja Juan Martin del Potro. Vigastuse tõttu sisuliselt terve eelmise hooaja vahele jätnud del Potro on edetabelis praegu 26. kohal. Täna alistas del Potro sloveenlase Blaz Kavcici 6:3, 6:2, 6:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles