Eesti kümnevõistleja võistleb Teemantliiga etapil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Tsernjavski
Taavi Tsernjavski Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna toimub Rootsi pealinnas Stockholmis kuues kergejõustiku Teemantliiga etapp, kus on starti tulemas ka üks eestlane. 

Nimelt teeb võistlustel kaasa Taavi Tšernjavski, kes võistleb kolmevõistluses, mille aladeks on 110 meetri tõkkejooks, 400 meetri jooks ja kettaheide. Talle pakuvad konkurentsi hollandlane Eelco Sintnicolaas, soomlane Elmo Savola ning rootslased Markus Nilsson, Fredrik Samuelsson ja Fredrik Ekholm. 

Nii isiklikke rekordeid kui ka hooaja tippmarke vaadates, on Tšernjavski tõkkejooksus kõige kehvemate rekorditega mees. 400 meetri jooksus ei ole rekordite põhjal eestlane päris esimeses mängus, Sintnicolaas on jooksnud rekordite võrdluses 1,27 sekundit kiiremini kui Tšernjavski. Samuti on eestlasest paremad rekordid kirjas Savolal ja Samuelssonil. 

Kettaheites on aga seis pigem vastupidi, Tšernjavski on rekordi poolest võistluste teine mees, temast rohkem on heitnud vaid Nilsson. Tšernjavski rekordiks kettaheites on 47,31 meetrit, rootslasel 48,43 meetrit.

23-aastane Tšernjavski parandas mai alguses Firenzes toimunud kümnevõistlusel oma isiklikku rekordit 71 punktiga ja kogus kokku 7873 punkti, millega täitis ta ära ka suvise Berliini EM-normi. Kuna Eestil on kümnevõistluses normitäitjaid juba viis, siis nõrgima tulemusega Tšernjavski suure tõenäosusega EMil starti ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles