Markkanen Postimehele: Eesti noored on tublid, seda on näha, nad vajavad lihtsalt aega

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen ja Petteri Koponen
Lauri Markkanen ja Petteri Koponen Foto: NewsPix24/SIPA / NewsPix24/SIPA

Soome korvpallikoondise tugitala, Chicago Bullsi täht Lauri Markkanen kiitis pärast Eesti 96:75 alistamist viisakalt Maarjamaa noori, kuid lisas, et soomlaste mängus on veel palju paranemisruumi.

«Ausalt öeldes me ei keskendunud seekord nii palju Eesti mängijatele, vaid oma esitusele. Aga Eesti noored on tublid, seda oli näha. Läheb lihtsalt veidi aega, kuni nad suure mänguga kohanevad,» rääkis ta Postimehele.

Markkanen viskas tänases mängus 23 punkti ja võttis 12 lauapalli. «Meie mängus oli päris palju otsimist. Saame veel palju paremini mängida. Rünnakul pidanuks täna 100 punkti täis viskama, aga ka kaitses on palju arenguruumi.»

Eestist rääkides meenus Markkanenile iga-aastane Läänemere karikaturniir. "Mängisin Tallinnas vist kahel korral. Mäletan, et üks kord võitsime turniiri ära. Aga rohkem väga midagi ei meenu."

Lõpetuseks, kui palju erineb tänane Markkanen sellest Markkanenist, kes eelmisel suvel enne NBAsse siirdumist Soomega EMil mängis? «Tunnen end hoopis enesekindlamalt, see on peamine erinevus. Tean mängust rohkem ja oskan seeläbi ka teatud asju väljakul paremini teha. Aga arenemisruumi on veel kõvasti.»

Kotsar: Markkanen on hea mängija, aga täna polnud ta midagi liiga erilist

Markkaneni katmisega pidi täna palju tegelema Maik-Kalev Kotsar, kes langes neljandal veerandil ka viie veaga välja. Kotsar võib üldjoontes esitusega siiski rahule jääda.

«Markkanen on hea mängija, aga ei midagi liiga erilist. Ta tegi oma ära, kuid mängis täna rohkem kaaslastele. Ise võttis ette vähe,» sõnas Kotsar. 

«Täna olin kindlasti rahulikum kui eelmises mängus. Esimeses mängus sain olukordades üle mõelda. Eks viskan täpselt nii palju, nagu lubatakse. Täna jäid tagamehed isegi kohati vabamaks, aga ei pannud kaugviskeid ära. Pole neid kogemusi veel, et rahulikult oma mängu edasi mängida ja mitte kiirustades kolmeseid võtta, et mängu päästa.»

Mis saab valikmängudes? «Kõik on seal tugevad ja kindlasti on raske, aga alla võidu ei saa leppida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles