Blogi ja galerii: Inglismaa murdis penaltineeduse ja Kolumbia südame (11)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste viimane veerandfinalist on Inglismaa, kes alistas 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias Kolumbia. Veerandfinaalis kohtub Inglismaa Rootsiga.

Kollaste kaartide rohkes mängus, mida jagati kokku kaheksa, avas mänguskoori 57. minutil penaltist Harry Kane. Kuigi Inglismaa kontrollis pea tervet mängu, anti 81. minutil tehtud vahetusega (Dele Alli välja, Eric Dier sisse - toim) initsiatiiv käest ning Kolumbial tekkis aina enam võimalusi.

Kolmandal üleminutil teeniti pärast Jordan Pickford suurepärast tõrjet nurgalöök, millest Yerry Mina lõi oma turniiri kolmanda värava, viigistades seisu 1:1. Mäng läks lisaajale, kus väravaid ei löödud, mis tähendas, et ees ootas penaltiseeria.

Penaltid on aga Inglismaad varasematel suurturniiridel kummitanud. EMidel ja MMidel oldi enne tänast kokku osaletud seitsmes seerias, millest võideti vaid üks. See juhtus 1996. aastal EMi veerandfinaalis Hispaania vastu. Teisisõnu, viimasest viiest penaltiseeriast polnud Inglismaal ette näidata ühtegi võitu. Täna see needus murti.

Kolumbia eest lõid penalteid: Radamel Falcao, Juan Cuadrado, Luis Muriel, Mateus Uribe ja Carlos Bacca.

Inglismaa eest lõid penalteid: Harry Kane, Marcus Rashford, Jordan Henderson, Kieran Trippier, Eric Dier.

Inglismaa fännid on alati olnud suurturniiridel suurte ootustega, nii ka sellel korral. Aga samas ei ole seal midagi imestada, et inglased ootuses on – viimati tuli MM-tiitel jalgpalli kodumaale aastal 1966. Sel korral alustati MM-i napi 2:1 võiduga Tuneesia üle, seejärel alistati suureskooriliselt 6:1 Panama ning viimases mängus kaotati Belgiale 0:1.

Kolumbia jaoks algas MM ootamatult raskelt, kui esimeses kohtumises kaotati vähemusse jäädes 1:2 jaapanile. Sealt edasi läks kolumblaste mängupilt paremaks, ning kaks järgmist kohtumist Poola ja Senegali vastu võideti kindlalt. Kolumbia toetajad ootavad koondiselt eelmise MMi saavutuse ületamist, milleks oleks jõudmine poolfinaali.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles