Nõmme Kalju avab erivajadusega noorte treeningrühma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad.
Nõmme Kalju mängijad. Foto: Toomas Huik

21. juuni kohtumisel jõudsid Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ja Nõmme Kalju jalgpalliklubi president Kuno Tehva Eesti jalgpallielu üle arutledes järeldusele, et Tallinnas on suur vajadus puuetega noorte treeningrühma järele.

«Olen kuulnud mitmelt poolt erivajadustega noorte ja laste vanematelt, et treeningvõimaluste leidmine sellistele lastele on äärmiselt raske. Isegi kui sobiv trenn leitakse, tekib sageli probleeme näiteks suvistes treeninglaagrites osalemisega: treeneritel ja laagritöötajatel ei ole tihtipeale piisavalt kogemusi ega teadmisi, et võtta laagritingimustes vastutus erivajadustega laste tervise eest,» selgitab Nõmme linnaosa vanem tekkinud mõtte tagamaid.

Nõmme Kalju president Kuno Tehva pakkus välja, et nende klubi võiks uue, erivajadusega noorte treeningrühmaga alustada järgmisel, 2012. aastal.

«Kindlasti ei oleks see vaid Nõmme puuetega noorte jaoks, vaid kaasatud oleks ka soovijad teistest linnaosadest. Sellist praktikat kasutab väga edukalt näiteks meie naaberriik Soome ning see on toonud puuetega noorte igapäevaellu uusi ja rikastavaid võimalusi,» kinnitab Kuno Tehva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles