Postimees Soomes. Ogier tõi välja Tänaku suurima tugevuse

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Viie kiiruskatse järel Soome rallil seitsmendat kohta hoidev Sebastien Ogier kaotab liider Ott Tänakule 28,7 sekundiga. Valitseva maailmameistri sõnul on eestlane teinud rallile uskumatult hea alguse.

«Ta on täna olnud suurepärane,» ütles neljakordne maailmameister, kes ise on Soome ralli võitnud korra, 2013. aastal.

Üldisemalt oma eelmise aasta tiimikaaslasest rääkides jagus prantslasel vaid positiivseid sõnu. «Ta on suurepärane sõitja, aga ka suurepärane inimene. Ta on väga kiire ja stabiilne ehk tal on olemas kõik, et tulla maailmameistriks,» lausus Ogier.

«Eelmisel aastal oli mul päris raske, et temast samasuguse autoga kiirem olla. Ka sel aastal on ta Toyotas väga kiire olnud,» jätkas prantslane.

Enda ja Tänaku sõidustiili võrreldes ta suuri erinevusi välja ei toonud. Küll aga rääkis ta Tänaku tugevaimast küljest: «Tänak on alati väga enesekindel kiiretel lõikudel. Ta on ju üles kasvanud Eesti kiiretel teedel. Aga ma ei usu, et meil on väga erinev sõidustiil. Tänapäeval on kõigil võimalus vaadata videoid ja end teistega võrrelda. Et olla lõpuks kiireim, peab sul kõigiga natukene sarnane sõidustiil olema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles