Ametlik: Ragnar Klavan alustab teekonda karjääri kolmandas tippliigas (2)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavani uus töökoht asub Sardiinias.
Ragnar Klavani uus töökoht asub Sardiinias. Foto: Cagliari Calcio

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan siirdus viiekordse Euroopa meisterklubi Liverpooli ridades Itaalia kõrgliiga meeskonda Cagliarisse. Tegu on neli aastat Saksamaa Bundesligas ja kaks hooaega Inglismaa Premier League’is pallinud Klavani karjääri kolmanda tippliigaga.

2016. aasta suvel Liverpooliga kolme-aastase lepingu sõlminud Klavan lahkus klubist aasta enne kontrahti lõppu. Augsburgist viie miljoni naela eest ostetud eestlase mängijaõigused loovutati Cagliarile kahe miljoni euro eest.

Klavan sõlmis Cagliariga 2+1 aastat kestva lepingu ehk kahe aasta järel on osapoolte nõusolekul võimalik koostööd aasta võrra pikendada. Ta on esimene Serie A-s mängiv Eesti jalgpallur.

Sardiinia saarel asuv Cagliari on võitnud korra Itaalia meistritiitli (1970) ning jõudis hooajal 1993-94 UEFA karikasarjas poolfinaali. Eelmisel hooajal saadi Itaalia kõrgliigas 16. koht. Klubi kodustaadioniks on ajutiselt 16 233 pealtvaatajad mahutav Sardegna Arena, mis püstitati eelmise hooaja eel ja võõrustab Cagliarit kuni 2021. aastani, kui peaks valmima uus Sardiinia esindusareen.

Kahe Liverpoolis mängitud hooaja jooksul tegi Klavan kaasa 53-s esindusmeeskonna mängus (neist 40 algkoosseisus, millest Liverpool võitis 21, viigistas 13 ja kaotas kuus, väravate vahega 84:43) ja lõi kaks väravat, millest tänavu 1. jaanuaril 90+4. minutil Burnley’le löödud 2:1 võidutabamus tegi Eestist 97. riigi, kelle jalgpallur on Premier League’is värava löönud.

Klavani klubist lahkumisest teada andes meenutas Liverpool just seda väravat:

Ragnar Klavani senine profikarjäär:

  • 2002-2003 Viljandi Tulevik
  • 2003 FC Flora
  • 2004-2005 Oslo Valerenga (Norra)
  • 2005-2009 Almelo Heracles (Holland)
  • 2009-2012 AZ Alkmaar (Holland)
  • 2012-2016 FC Augsburg (Saksamaa)
  • 2016-2018 Liverpool (Inglismaa)
  • 2018-... Cagliari (Itaalia)

* * *

Klopp Klavani üleminekust: iga tehing peab sobima kõigile kolmele osapoolele

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp rõhutas tänasel pressikonverentsil, et ükski mängija ei lahkuks klubist ilma tema nõusolekuta. Ragnar Klavani siirdumine Cagliarisse pole Kloppi sõnul veel lõplikult vormistatud.

«Ükski mängija ei lahku klubist ilma minu loata. Kui Klavan läheb, siis on minu nõusolek olemas. Mängijate lahkumine sõltub esmalt meie vajadusest – kas meil on võimalik lubada kellelgi lahkuda, kui ta seda soovib? Seejärel on vaja soovijat ja õiget pakkumist. Iga üleminek peab alti sobima kõigile kolmele osapoolele – meile, mängijale ja uuele klubile,» rääkis Klopp.

Sakslane märkis, et noor klubi kasvandik Joe Gomez on tublisti mehistunud ja see on ilmselt ka põhjus, miks Klavan lahkub. «Joe näitas avavoorus, et tal on Virgil van Dijkiga väga hea teineteisemõistmine. Joel Matip kuulub loodetavasti esmaspäeval koosseisu. Dejan Lovren on paranemas. Lisaks on meil Nat Phillips ja keskkaitses saab mängida ka Fabinho,» lausus Klopp.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles