Eesti tippsuusataja tõmbas pikale karjäärile joone alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima tegi Pyeongchangi olümpial elu sõidu.
Tatjana Mannima tegi Pyeongchangi olümpial elu sõidu. Foto: Tairo Lutter

Eesti lipu all kolmedel olümpiamängudel võistelnud murdmaasuusataja Tatjana Mannima lõpetas 38-aastaselt oma pika sportlaskarjääri, vahendab Põhjarannik.

«Tippsportlase kombel, kaks korda päevas, ma enam ei treeni. Aga harrastajana püüan ikka end liigutada ja nädalas neli-viis korda harjutada,» rääkis viimaste hooaegade Eesti parim naismurdmaasuusataja, kes sai Pyeongchangi mängudel 30 km klassikasõidus 28. koha.

Kuigi juuni lõpus saadud varbaluu väsimusmurru tõttu tuli Mannimal kuu aeg jalal kipsi kanda ja trennides paus teha, oli loobumisotsus juba varem sündinud. «Sain oma karjäärile hea noodiga joone alla tõmmata − tegin olümpial elu parima võistluse,» sõnas ta. «Saan nüüd oma perega kogu aeg koos olla. Vanem tüdruk läheb sügisel esimesse klassi, ka selles mõttes tuli tippspordiga lõpetamine õigel ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles