Miks Alonso Red Bulli pakkumise tagasi lükkas?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Selle hooaja järel vormel 1 karjäärile joone alla tõmbava Fernando Alonso sõnul oli tal laual viis pakkumist. Nende hulgas ka Red Bulli oma, kuid ükski neist pakkumistest polnud tema jaoks tõsiseltvõetav.

Kuigi Red Bull väidab, et pole Alonsole lähenenud alates 2007. aastast, räägib Alonso teist juttu. «Mul oli teisi pakkumisi ka, kuid minu eesmärgid ei ole järgmisel aastal seotud F1-ga. Pakkumised, mis mul olid, sealhulgas see üks (Red Bulli oma – toim), polnud võitmiseks,» ütles Alonso.

«Minu jaoks ei ole väljakutse olla viies, kuues või seitsmes. Ma ei suuda sellest entusiasmi leida. Tegin oma otsuse juba paar kuud tagasi ja olen väga õnnelik,» jätkas Alonso.

37-aastane hispaanlane alustas vormel-1 sarjas 2001. aastal Minardis. Maailmameistriks krooniti ta 2005. ja 2006. aastal Renault’s. Tänavu McLarenit esindav Alonso on sõitnud ka Ferraris.

Alonso on võitnud 32 etappi ning kerkinud 97 korda pjedestaalile. Tänavu krooniti ta Le Mansi 24-tunni sõidu võitjaks, mullu osales mees Indy 500 võistlusel, kus katkestas tehniliste probleemide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles