Jalgpalliliit algatab väidetava rassismijuhtumi uurimiseks menetluse

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi poolkaitsja Irie (vasakul) pahandas pärast lõpuvilet Vapruse mängumehe Reno Markiga.
Narva Transi poolkaitsja Irie (vasakul) pahandas pärast lõpuvilet Vapruse mängumehe Reno Markiga. Foto: Ekraanitõmmis ETV2 ekraanilt

Eesti Jalgpalli Liit algatab esmaspäeval distsiplinaarmenetluse, et selgitada välja reedesel Narva Trans – Pärnu Vaprus kohtumisel aset leidnud väidetava rassismijuhtumi asjaolud.

«Tahan midagi öelda! Kõik on maailmas võrdsed, nii valged kui ka mustad. Valged ei tohiks kunagi mustanahalisi inimesi halbade sõnadega kutsuda. Austust!» teatas Narva Transi peatreener Cenk Özcan pärast mängu ETV2-le antud intervjuus.

Mis täpselt 1:1 viigiga lõppenud mängus platsil toimus, pole teada. Pärast lõpuvilet vaidlesid Transi mängijad Dante Leverock ja Irie tuliselt Vapruse mängumehe Reno Markiga. Irie koputas Markile sõnu peale lugedes korduvalt näpuga oimukohale, tulisemat Leverocki pidid aga kaaslased kohati suisa kinni hoidma, et ta ei läheks Markiga arveid klaarima.

Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas Postimehele, et jalgpalliliit annab juhtumile ametliku käigu. Eesmärgiks jõuda selgusele, mis juhtus. «Intsident on kohtunike poolt fikseeritud läbi selle, et Irie tuli nende juurde ja ütles, et vastasmängija sõimas teda nahavärvile viidates. Kuna ükski neljast kohtunikust intsidendi lähedal ei viibinud, siis piirduti kaebuse fikseerimisega. Menetluse käigus uurime videomaterjali, sealhulgas heli, ning küsime selgitused mõlemalt osapoolelt,» sõnas Uiboleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles