Lappi avaldas, mis võib Tänakule Türgi MM-rallil edu tuua

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: TGR

Tänaku meeskonnakaaslane Esapekka Lappi arvates võib Türgi ralli pakkuda hooaja suurimaid üllatusi, kuna keegi ei oska arvata, mis sõitjaid tegelikult ees ootab. Siiski leidis soomlane ühe elemendi, mis võiks Tänakule edu ennustada.

«Me peame olema valmis ootamatusteks. Nende andmete kohaselt, mis meil olemas on, on Türgi rallil vägagi rasked teed. Suured kivid ja palju lahtist kruusa teevad rehvide eest hoolitsemise vägagi tähtsaks elemendiks,» rääkis Lappi Toyota meeskonna pressiteates. 

Teatavasti sõitis Ott Tänak mõned hooajad tagasi Dmacki meeskonnas, kus tema peamine eesmärk oli hoida rehvi võimalikult heas seisus, kuna Dmacki rehvid kippusid paljudel etappidel kuluma palju kiiremini kui Michelinid, millega enamus sõitjad võistleb.

«Me nägime testil, et rehvid kuluvad väga ruttu, kui sõita sellistel rasketel teedel ja väljas on 35 kraadi sooja. Ootan seda katsumust väga. Siiani on minu nõrkuseks olnud eest startimine lahtise kruusaga, üritame seal selles valdkonnas areneda,» rääkis Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles