Kontaveit on Hiinas teeninud juba kopsaka summa (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Wu Hong/EPA/Scanpix

Hiinas Wuhani tippturniiril finaali jõudnud Eesti esireket Anett Kontaveit on juba praegu teeninud auhinnaraha 251 860 dollarit ehk 217 617 eurot.

Ainuüksi triumf poolfinaalis hiinlanna Qiang Wangi üle suurendas Kontaveidi sissetulekut 126 055 dollari (108 921 euro) võrra. Kui Kontaveit võidab Wuhani turniiri, siis kahekordistab ta oma senise sissetuleku Hiinas ehk pangaarve kasvaks kokku enam kui poole miljoni dollari võrra. Tasub märkida, et eelnevalt nimetatud summadest lähevad veel maksud maha.

Võrdluseks: selle hooaja Prantsusmaa lahtiste meistrivõistlustel teenis Kontaveit, kes jõudis seal neljandasse ringi, 261 125 dollarit (225 625 eurot). Suure slämmi turniirid on mõistagi uhkemalt autasustatud, kuid Wuhani turniiri võiduga teeks Kontaveit nii-öelda uue isikliku rekordi.

Kontaveit (WTA 27., esmaspäeval avaldatavas edetabelis 21.) kohtub laupäeval peetavas finaalmängus austraallanna Ashleigh Barty (WTA 17.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 20.) vahelise poolfinaali võitjaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles