Mäesuusakuninganna lõpetab sportlaskarjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: AI Project / Action Images / Reuters

Järgmisel nädalal, 18. oktoobril 34. sünnipäeva tähistav USA mäesuusataja Lindsey Vonn teatas, et algav hooaeg jääb tema sportlaskarjääris viimaseks.

Kolmekordne olümpiamedalist Vonn on varem öelnud, et ei viska enne suuski nurka, kui pole Ingemar Stenmarki rekordit ületanud. Nimelt on legendaarsel rootslasel kirjas 86 MK-etapi esikohta, kuid Vonnil enne algavat hooaega 82.

«Kui ma sellini jõuan, siis oleks see unistuste täitumine,» sõnas mäesuusakuninganna Vonn väljaandele NBC, vahendab BBC. «Kui ma ei jõua, siis arvan, et sellegipoolest on mul olnud edukas karjäär,» lisas ta.

Kolmest olümpiamedalist ühe teenis Vonn möödunud hooajal Pyeongchangi mängudel, kus ameeriklanna saavutas kiirlaskumises pronksi. Kaheksa aastat tagasi peetud Vancouveri olümpiamängudel sai Vonn kiirlaskumises kulla ja ülisuurslaalomis pronksi. Sotši mängud pidi Vonn põlvetrauma tõttu vahele jätma.

Neljakordne (2008-2010, 2012) MK-sarja üldvõitja Vonn plaanib algaval hooajal osaleda kõikidel MK-etappidel, kus on kavas kiirlaskumine ja ülisuurslaalom. Mäesuusatamise MK-hooaeg algab 27. oktoobril Austrias Söldenis (kavas ainult suurslaalom). Vonn teeb hooaja avastardi novembri lõpus ja detsembri alguses toimuval Lake Louise’i MK-etapil Kanadas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles