Schumacher tõusis karjääris astme võrra kõrgemale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher
Mick Schumacher Foto: HOCH ZWEI / Thomas Suer / imago/HochZwei/Suer

Tänavu vormel 3 sarjas maailmameistriks tulnud Mick Schumacher tõuseb karjääris astme võrra kõrgemale, kui hakkab sõitma vormel 2 sarjas. Sõitmist jätkab ta aga Prema Powerteam ridades.

«See on minu sportlaskarjääris loogiline samm edasi, sest tahan arendada oma sõiduoskust ja tehnilisi teadmisi,» kommenteeris Schumacher pressiteate vahendusel.

Hiljuti rääkis 19-aastane Schumacher Saksamaa telekanalile RTL antud emotsionaalses intervjuus, et kutsub isa iidoliks ning on enda sõnul isegi õnnelik, kui keegi teda seitsmekordse maailmameistriga võrdleb.

Kuigi Michael ütles 2003. aastal, kui Mick oli kõigest nelja-aastane, et hoiaks poega parema meelega golfirajal kui vormeliautos, suutis Mick kaheksa-aastaselt vaatamata papa soovile mootorite põrinasse kiinduda.

«Minu isa küsis, kas tahan seda teha professionaalsel tasemel või peaksime võtma seda hobina ja lõbutsema. Loomulikult vastasin, et tahan seda teha nii professionaalselt kui võimalik,» avaldas Mick.

«Tahtsin end alati parimatega võrrelda ning mu isa on parim. Ta on ka minu iidol. Ma olen meelitatud, kui mind temaga võrreldakse. Paljud maailmameistrid võrdlevad end minu isaga.»

Kuidas isa ja poja treeningu saatusliku 2013. aasta detsembrikuu suusaõnnetuseni välja nägid? «Sõitsime palju, et saada veel kiiremaks. Isegi siis kui kardirada oli kinni, läksime sinna ning meil lubati mõned ringid teha. See oli parim aeg!» lisas ta.

Mick Schumacher
Mick Schumacher Foto: HOCH ZWEI / Thomas Suer / imago/HochZwei/Suer

29. detsembril 2013. aastal muutus aga kõik. Prantsuse Alpides Meribeli suusakuurordis isaga väljaspool hooldatud radu suusatanud Mick pidi üle elama oma elu traagilisema sündmuse: Michael lõi pea tugevasti vastu kivi ning langes koomasse, kust tuli välja alles pool aastat hiljem. Tema tervislik seisund on tänini täbar.

Toona 14-aastane Mick kutsus kohe isale appi kiirabi ning õnnetuse pealtnägijate sõnul ei kaotanud ta olukorra keerukust arvestades kordagi pead, vaid käitus kui «vapper täiskasvanu». Mick pole tänini oma isa õnnetusest pikemalt rääkinud, kuid on lähedalseisvate isikute sõnul koondanud oma valu võidusõitu.

Micki sõber Nicklas Nielsen rääkis Taani väljaandele BT, et semul on raske oma isast rääkida. «Tean teda väga hästi. Ta on väga rahulik kutt. Samas ta on hästi sõbralik ja viisakas ning räägib kõigiga. Aga ta ei räägi, et tal on isa tõttu kurb. Pigem ta ütleb, et see on vahel raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles