Kelly Sildaru võitis ülikindlalt Dew Touri pargisõidu (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: EZRA SHAW / AFP

Kelly Sildaru võttis Breckridge'is kolmandat korda Dew Touri pargisõidus kindla võidu.

Kahel järjestikusel aastal (2015, 2016) Dew Touri pargisõidu võitnud, kuid mullu sama võistluse vigastuse tõttu vahele jätnud Kelly Sildaru naasis Colorados Breckenridge’is võidulainele. Sarnaselt eelmistele aastatele toimus tänavuse Dew Touri pargisõit kahes osas, esmalt hüppe- ja seejärel reilivõistlus. 

Sildaru haaras juhtohjad juba hüppevõistluse esimesel katsel, kui sai kirja 87,33 punkti. Teisel katsel parandas 16-aastane eestlanna oma tulemust veelgi – ideaalilähedane sooritus tõi 92,00 punkti. Kolmandal katsel piirdus ta 89,00 punktiga ning seega läks parimana kirja teise katse tulemus. Edasine oli juba vormistamise küsimus, sest teist kohta hoidnud prantslanna Tess Ledeux sai Sildarust hüppevõistlusel seitse punkti vähem.

Reilidel kogus Sildaru teisel katsel 93,67 punkti, mis tähendas, et konkurentidel kadus teoreetiline võimalus eestlannat edestada. «Kelly Sildaru on hoos!» hüüdis Dew Touri kommentaator otse-eetris pärast Sildaru teist katset reilivõistlusel. «Ebareaalne!» lisas tema kaaskommentaator. Kolmandat katset Sildaru reilidele tegema ei läinudki. 

Sildaru kogusummaks kujunes 185,67 punkti, teiseks tuli prantslanna Tess Ledeux 165,67 punktiga ja kolmandaks ameeriklanna Maggie Voisin 164,34 punktiga.

Sildaru ise lausus pärast võistlust: «Ma olen võidu üle ülimalt õnnelik. Täna sõitsid kõik tüdrukud väga hästi, mul oli rõõm nendega koos siin võistelda. Tänane eesmärk oli lihtsalt võistlust nautida, lõbutseda ning oma asja teha.»

Enne võistlust: 

Sildaru suur üllatusvõit tuli aastal 2015, kui ta maailma jaoks küllaltki tundmatuna võidu võttis. Sealt edasi on Sildaru järjest enam end maailma parimate hulgas tõestanud. Dew Touril on ta võitnud ka aastal 2016, aga eelmisel aastal jättis ta võistluse vigastuse tõttu vahele.

Pargisõit toimub Dew Touril kahes osas: esmalt on kavas hüppevõistlus ning hiljem suundutakse reilidele. Sildaru suurematest konkurentidest on kohal enamus maailma suurematest tippudest, nagu näiteks Sarah Höfflini (Pyeongchangi olümpiavõitja, ühekordne X-mängude võitja) ja Mathilde Gremaud (Pyeongchangi olümpiahõbe, ühekordne X-Mängude võitja).

Dew Touri pargisõit algab Eesti aja järgi kell 18.00. Hüppevõistlus peaks esialgse ajakava kohaselt lõppema umbes kell 18.45 ning reilide osa toimub ajakava kohaselt 19.15-20.00.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles