Norralased mängisid taas välja dopingukaardi (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Loginov
Aleksandr Loginov Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

Eilse Nove Mesto laskesuusatamise MK-etapi 10 km sprindi võitis norralane Johannes Tinges Bø, kes edestas venelast Aleksandr Loginovi 21 sekundiga. Võistlusjärgselt hakkasid norralased meedias rääkima sellest, et neile ei meeldi dopingupetistega ühel rajal võistelda.

Loginov seda aga on. Venelane pidi dopingukaristuse tõttu vahele jätma alates 2014. aastast kaks hooaega. Praegu on Loginov pea kohal samuti dopingukahtlus ning seda 2017. aasta MMi tõttu.

Reeglite järgi võib Loginov aga MK-sarjas osaleda ning tema oma pead norralaste pahameelsuse pärast ei vaeva. «Mina keskendun suusatamisele, et teha seda võimalikult hästi. Ma ei taha rääkida minevikust,» ütles ta eile Norra meediale.

Küll aga meeldib minevikust rääkida norralastele. «Raske on näha dopingu tarvitamise tõttu karistatud sportlasi suusarajal. Kuid reeglid on paraku sellised,» sõnas Johannes Thingnes Bø vend Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø nentis, et antud olukorras pole paraku midagi ette võtta. «Peame sellega edasi elama, et ta stardis on. Mul ei jää muud üle, kui temast kiiremini suusatada.»

Vetle Sjåstad Christiansen, kes lõpetas eilse võistluse pettumustvalmistaval 32. kohal, ütles aga, et ka karistuse ära kandnud pangaröövlid elavad meie seas. «Peame sellega leppima. Loginov on oma karistuse ära kandnud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles