Tänak õpetab vanameister Latvala Toyotat taltsutama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota piloodid aastal 2019 - Ott Tänak, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala
Toyota piloodid aastal 2019 - Ott Tänak, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala Foto: Toyota GAZOO Racing

Kuigi Jari-Matti Latvala on autoralli MM-sarjas Ott Tänakust kordades kogenum piloot, oli just soomlane see, kes nende esimesel koos Toyotas veedetud aastal nooremalt kolleegilt õppima pidi, kirjutab Autosport.

Latvala rääkis Tänakust ja Toyotast: «Kui nägin temalt eelmisel aastal sellist esitust, teadsin, et pean ise miskit tegema ja see surve viib mind edasi.

Mullu tegin auto seadetelt üpris lihtsaks. Ma ei kasutanud täielikult keskdiferentsiaali pakutavat eelist ära. Selle asemel jäin lootma üpris agressiivsele sõidustiilile, et saada auto käituma nii nagu ma tahtsin.

Kui Ott tuli meeskonda, siis tema tahtis auto kallal rohkem tööd teha, saada seda neutraalsemaks, kergemini sisse keeravaks ja olla ise sõitmise poolest vähem agressiivne. Olen seda temaga koos veidi õppinud ja see on ka minu jaoks tööle hakanud.

Latvala võitis möödunud hooajal viimase ralli Austraalias ja kindlustas sellega oma seeria jätkumise – soomlane on aastast 2008 võitnud igal hooajal vähemalt ühe WRC-etapi. MM-tiitel on jäänud seniks aga püüdmatuks unistuseks.

Latvala teab, mida peab tegema, et jälle tiitlijahti sekkuda: «Esimesed kuus kuud olid (2018. aastal) meile väga keerulised, aga alates Soomest leidsime väga hea rütmi. Peame jätkama samamoodi kui viimasel kuuel kuul ja hoidma seda töös läbi aasta. Nii tekib võimalus võidelda maailmameistritiitlile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles