Eesti veteranid võitsid maailmameistrivõistlustelt neli medalit

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veteranide maailmameistrivõistlused.
Veteranide maailmameistrivõistlused. Foto: Eesti Suusaliit

Norras Beitostolenis  lõppesid erinevate vanusegruppide  murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlused, kus eestlased võitsid kokku neli medalit.

Veteranide MMil võisteldi  olenevalt vanusegrupist distantsidel 5 – 45 km, võistlusgrupid moodustati viie aasta kaupa vanuses 30 kuni 90+ aastat, vanim osaleja oli 93-aastane. Kavas olid sõidud nii klassika- kui vabatehnikas.

Osalejaid oli 1052 , 26 riigist, medaleid said 19 riiki. Suurim medaliriik oli Venemaa Soome ja Norra ees. Eesti võistkonna suusatajad võitsid kokku neli medalit, millega  oldi riikide arvestuses 14. kohal.

Medaleid võitsid:  Nadezda Poljakova vanuseklassis N70+, vabatehnika  distantsidel 10 km hõbeda ja 5 km pronksi , Ene Aigro N55+ vabatehnika 30 km distantsil hõbeda ja Tiina Idavain N60+ 30km klassika tehnikas pronksi. Meestest saavutas Kalju Tammjärv M80+ vanuseklassis oma parimana 15 km klassikatehnikas viienda koha.

Järgmised veteranide maailmameistrivõistlused toimuvad  2020. aastal  Itaalias Cognes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles