Rahvuste liiga: Inglismaa alistas penaltite abil kolmanda koha mängus Šveitsi

Postimees Sport
Copy
Inglismaa mängijad tähistavad võitu.
Inglismaa mängijad tähistavad võitu. Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS

 Inglismaa jalgpallikoondis alistas Rahvuste liigas kolmanda koha mängus penaltite abil Šveitsi koondise.

Kogu mängu vältel oli domineerivamaks pooleks Inglismaa, kes haaras ohjad oma kätte kohe alguses. Kolmandal minutil tekkis võimalus Harry Kane'il, kes tabas väravalatti, 14. minutil pidi Yann Sommer väravasuul oma oskuseid näitama, et tõrjuda Raheem Sterlingu ohtlik pealelöök. Poolajale mindi aga 0:0 viigiseisul.

Teise poolaja alguses suutis Granit Xhaka Šveitsi poolelt veidi teravust luua, kuid poolaja lõpu poole oli taas Inglismaa domineerivamaks pooleks. 84. minutil saatis Callum Wilson palli väravasse, kuid VARi abil tühistati värav, sest varasemalt oli olukorras tehtud Šveitsi kaitsja vastu viga.

Normaalaeg lõppes 0:0 viigiga, mille järel mängiti lisaaega. Ka lisaajal oli Inglismaa koondisel mitu head võimalust, kuid Sterlingu kaks ohtlikut lööki siiski väravasse ei maandunud – esimese tõrjus Sommer ning teine tabas taas väravalatti.

Penaltiseerias suutsid viis esimest mängijat mõlemast koondisest penaltid realiseerida ning esimesena eksis seerias Šveitsi kuues penaltilööja Josip Drmic, kelle löögi Jordan Picford tõrjus ja nii Inglismaa penaltiseeria abil võiduni viis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles