Blogi: Kontaveit kaotas Birminghamis juba avaringis (3)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) mängis täna Birminghamis peetaval WTA turniiril esimeses ringis Suurbritannia tennisisti Johanna Kontaga (WTA 18.) ning kaotas talle seisuga 6:4, 6:2.

Kontaveit alustas servimist ja läks mängu 1:0 juhtima. Tal oli kohe teises geimis võimalik Kontat murda, kes alustas kahe topeltveaga, kuid Eesti esireket ei suutnud oma võimalust ära kasutada ning hoopis Konta murdis viiendas geimis 2:3 juhtima. Kaheksandas geimis suutis Kontaveit tagasi murda, kuid lasi briti tennisistil kohe tagasi murda ning kaotas lõpuks esimese seti 6:4.

Teises setis õnnestus Kontal eestlanna servigeim juba avageimis murda ning seda edu ta enam käest ei lasknudki. Kuigi Kontaveit veel üritas ning mängis paar head geimi, siis seitsmendas geimis murdis Konta uuesti ning viimases geimis enam meie tennisestaarile lootust ei andnud. Teine sett lõppes seisuga 6:2.

Kontaveit võitis 106-st mängitud punktist 46 ning Konta 60. Ässasid lõi meie esireket viis tükki Suurbritannia tennisisti 3 vastu. Topeltvigu ei teinud Kontaveit ühtegi, kuid Kontal kogunes neid lausa 6.

Enne mängu:

Peaväljaku avamatšis lähevad algusega kell 13.30 vastamisi neljanda asetusega ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 7.) ja venelanna Margaria Gasparjan (WTA 62.). Teise paarina kohtuvad seal viienda asetusega valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 10.) ja Taiwani esindaja Su-Wei Hsieh (WTA 28.).

23-aastane Kontaveit ja temast viis aastat vanem Konta on varem omavahel kohtunud kaks korda ning seis on Suurbritannia tennisisti kasuks 2:0. Kui 2016. aastal Acapulco kõvakattega peetud turniiri avaringis olid Konta võidunumbrid 6:3, 3:6, 6:4, siis mullu Fed Cupil alistas britt Kontaveidi skooriga 6:7 (5), 6:4, 6:2.

Birminghami turniiri teises ringis läheb Kontaveidi ja kodupubliku lemmiku vahelise matši võitja vastamisi kas Läti esindaja Jelena Ostapenkoga (WTA 37.) või kvalifikatsiooniturniiri kaudu põhitabelisse pääsenud tennisistiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles