Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali sattunud Saksa treener jäi tööst ilma

Postimees Sport
Copy
Robert Lehmann Sotši olümpial
Robert Lehmann Sotši olümpial Foto: imago sportfotodienst/imago/Schreyer

Läinud talvel Seefeldis päevavalgele tulnud dopinguskandaal on saanud järjekordse ohvri. Endine Saksamaa tippuisutaja ja praegune treener Robert-Lehmann-Dolle jäi ilma oma tööst Berliini olümpiabaasis.

Saksa ARD telekanal teatas juba selle aasta jaanuaris, et üks Saksa kiiruisutaja võib olla seotud operatsiooni «Aadrialaskmisega» ning sidemetes dopingutohtri Mark Schmidtiga.

Mais avaldas Saksamaa antidopingu agentuur, et ühe 35-aastase kiiruisutaja vastu algatati spordiarbitraažikohtus distsiplinaarmenetlus ning esimest korda sai avalikuks kahtlusaluse nimi - Robert-Lehmann-Dolle.

Täna teatas Saksmaa olümpiaspordi treeningkeskus Berliinis (OSP), et on lõpetanud enneaegselt lepingu dopinguskandaali sattunud Lehmann-Dolle'ga. Täiendavatest kommentaaridest OSP keeldus, viidates käimasolevale kohtuprotsessile. 

Lehmann-Dolle on osalenud karjääri jooksul kolmedel taliolümpiamängudel (2006, 2010, 2014). Parimaks kohaks jäi sakslasel 2006. aasta Torino olümpial saadud 7. koht meeskonna sõidus. Pärast tegevsportlase karjääri alustas kiiruisutaja treeneritööd, juhendades Berliinis Saksamaa andekamaid kiiruisutajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles