Seniilseks tembeldatud venelanna süüdistused šokeerisid Eckhoffi

Henry Lääne
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Aastatel 1988-1994 kolm olümpiakulda võitnud Anfissa Reztsova pakkus ajalehele Sovetski Sport antud usutluses, et norralastel ja prantslastel aitab nõnda edukalt esineda teatud meditsiiniliste preparaatide tarvitamine. Tiril Eckhoffi sõnul on kummaline, et venelanna süüdistab kedagi teist keelatud ainete võtmises.

Reztsova ei suutnud enne eelmisel nädalal alanud MMi uskuda, et tänavu suurepärase hooaja teinud Eckhoff on suusarajal teistest peajagu üle. «Ta sõidab viis sõitu järjest nagu hullumeelne. Ma ei usu, et see on võimalik meditsiinilise abita.

Kui palju on norralaste seas astmaatikuid? Astmahaigetel inimestel on raskusi kõndimisega, nemad aga pidevalt võidavad. Aga nagu öeldakse - kui pole vahele jäänud, pole varas,» ütles venelanna.

Ta kahtlustas hämarates tegudes ka 12kordset maailmameistrit Martin Fourcade'i. Prantslane ei jäänud vastust võlgu: «Loodetavasti ei muutu kõik endised sportlased seniilseks. See üks on muutunud...»

Nüüd kommenteeris Reztsova sõnavõttu ka Eckhoff. «Kui olen edukas, rünnatakse mind ja süüdistatakse dopingu tarvitamises. Olen lihtsalt šokis,» lausus norralanna.

Eckhoffi sõnul pole süüdistused mõjutanud tema esitusi käimasoleval MMil, kuid siiski valmistavad need veidi kurbust. Kahtluste avaldamine on tema sõnul seda kummalisem, et need tulevad Venemaalt, kus lokkas teadupärast aastaid riiklik dopingusüsteem.

29-aastane Eckhoff läks MMile MK-sarja üldliidrina, kuid pole individuaalvõistlustel enda mõistes head tulemust kirja saanud - parimal juhul oli ta 15 km distantsil 15. Küll võitis viikingite järeltulija segateatesõidus kuldmedali.

MK-sarja üldarvestuses enne Anterselva suurvõistlust 15 punktiga Dorothea Wiererit edestanud Eckhoff jääb nüüd itaallannast maha 94 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles