Uus dopinguskandaal tulekul? Itaalia politsei korraldas maailmameister Loginovi hotellitoas läbiotsimise (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Aleksandr Loginovi hotellitoas toimus läbiotsimine,
Aleksandr Loginovi hotellitoas toimus läbiotsimine, Foto: twitter

Itaalia politsei korraldas Anterselvas Venemaa laskesuusataja Aleksandr Loginovi hotellitoas läbiotsimise ning konfiskeeris tema sülearvuti ja telefoni.

Koos Loginoviga elas ühes toas veel Jevgeni Garanitševi, eraldi otsiti läbi veel Loginovi treeneri Aleksander Kasperovitši tuba ning venelaste sõiduautod.

Venemaa laskesuusatamise föderatsiooni juht Vladimir Dratšev ütles Venemaa meediale, et te tõenäoliselt oli politseireid rahvusvahelise laskesuusaliidu IBU poolt tellitud, sest Kasperovitš on MMil Ukraina akrediteeringuga.

«See oli sõu. Nad usuvad, et akrediteeringu ja dopingu vahel on mingi seos. Et võib-olla Kasperovitš peidab end teise akrediteeringu taha ja varustab MMil sportlasi dopinguga,» rääkis Dratšev portaalile Rsport.

Loginov ning Garanitšev peaksid täna võistlema MMil koos Matvei Jelisejevi ja Nikita Poršneviga kell 15.45 algavas teatesõidus. 

Loginov ütles Matš TV-le, et politsei saabudes nemad alles magasid. Kuuldavasti toimus politseireid kohaliku aja järgi hommikul kell 6. «Ärkasime Jevgeniga politsei sissemurdmise peale üles. Nad võtsid koheselt meie relvad ära, nagu oleksime kõige ohtlikumad kurjategijad.

Nad palusid meil aluspesuväel vaikselt nurgas istuda ja mitte liigutada. Neid huvitasid peaasjalikult minu isiklikud esemed. Palusin, et politsei kutsuks tõlgi kohale. Dokumentidest selgus, et IBU oli selle tellinud. Nad võtsid minult isiklikud esemed sealhulgas arvuti ja telefoni. Mul poleks midagi selle vastu, kui nad oleksid seda lihtsalt kontrollinud, kuid telefon on personaalne asi. 2020. aastal on telefon eluks hädavajalik. See kõik on väga frustreeriv.»

Loginov on varasemalt kandnud EPO tarvitamise eest kaheaastast võistluskeeldu. Tänavusel MMil võitis ta sprindidistantsilt kuldmedali, jälitussõidus riputati tema kaela pronksmedal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles