Korvpallitreener Aivar Kuusmaa leidis endale uue töökoha

Postimees Sport
Copy
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Ain Liiva

Hooaega Eesti korvpalli esiliigas Kadrina Karude tüüri juures alustanud, kuid sealt hundipassi saanud Aivar Kuusmaa on leidnud endale uue leivaisa. Järgmisest õppeaastast alustab endine tippkorvpallur Audentese spordigümnaasiumis noorkorvpallurite juhendamist.

Kuusmaa kõrval hakkab gümnaasiumi poistega töötama ka treener Martin Rausberg. Varem ka Kalev/Cramot, TTÜd ja Rapla korvpallimeeskonda juhendanud Kuusmaa jaoks pole see esimene kord noorkorvpalluritega tööd teha. Esimest korda juhendas ta U20 Eesti noortekoondist 2007. aastal. Sama vanuseklassi noortekoondisega töötas ta möödunud suvel.

«Kindlasti on tegemist uue ja põneva väljakutsega. Sellist võistkonda, kus mängijad alles tahavad korvpalluriks saada, polegi ma varem juhendanud,» kommenteeris Kuusmaa korvpalliliidu pressiteate vahendusel. «Minu selge nägemus on, et spordigümnaasiumi korvpallinoored peavad mängima rahvusvahelises liigas. Seda ideed toetab ka alaliit ja spordigümnaasium ning kõik osapooled lubasid anda endast parima, et see saaks realiseeritud.»

Samuti soovib Kuusmaa tuua uut hingamist. «Jälgisin möödunud suvel U16 koondiste mänge ja ma näen, et selles vanuses mängitakse n-ö meeste korvpalli. Juba antud vanuses tuleb viljeleda füüsilist korvpalli. Neid stiile tahaksin natuke muuta. Üldjoontes on meie eesmärk kasvatada mängijaid, kes on valmis profikorvpalli siirduma. Teeme seda samm-sammult ja tulemust näeme kahe-kolme aasta pärast.»

Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets usub, et spordigümnaasiumi väärtus ühiskonnas tõuseb. «Praeguses olukorras, kus riigipiirid ei lähe veel nii kiiresti lahti, tõuseb Audentese väärtus kõigil spordialadel. Peame parimatele sportlastele pakkuma kodus maksimaalselt tuge ja ma usun, et praeguse meeskonnaga me seda ka suudame. Aivar Kuusmaa, Martin Rausberg, Marko Parkonen, Jukka Toijala, Raido Roos ja Audentese personal moodustavad hea tiimi. Seda näitab muidugi tulevik, aga minu tunnetus ütleb, et meie noortekorvpall on heades kätes. Suur tänu Rauno Pehkale ja Howard Frierile, kelle panus spordigümnaasiumi korvpalliosakonna arengusse on olnud märkimisväärne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles